Cibona ipak izbjegava najgori scenarij – stečaj

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš 2/8/2011 12:09

Na današnjem je sastanku u prostorijama KK Cibone postignut dogovor vodstva kluba sa svim igračima i trenerima vjerovnicima po pitanju dugovanja KK Cibone. Usmeno su svi pristali na jedan od ponuđenih modela koje im je klub ponudio na prošlotjednom sastanku.

Jedan model je da se isplati 50 posto dugovanja u roku od 60 dana od dana kad se sklopi dogovor, a ostalih 50 posto dugovanja bit će realiziran u ustupanju dionica kluba u narednom predviđenom periodu.

Drugi model je da se isplati 35 posto dugovanja u roku od 60 dana kad se sklopi dogovor, dodatnih 35 posto bi se isplatilo u sljedeće tri godine, a ostatak od 30 posto bit će realiziran ustupanjem dionica u narednom predviđenom periodu.

Visina dugovanja KK Cibona Zagreb nastalih u prethodnom razdoblju prema igračima i stručnom vodstvu, a koje je novo vodstvo kluba nasljedilo, procijenjena je na oko 40 milijuna kuna.

Ovim dogovorom izvjesno je da KK Cibona ne ide u stečaj i da bi u kupu Hrvatske koji se igra 9. i 10. veljače u Draženovu domu mogli nastupiti u punom sastavu.