Broj priključaka želimo povećati za pet posto

Gradska plinara

Autor: Gorana Banjeglav 12/28/2013 11:09

Gradska plinara Zagreb ulazi u 152. godinu svog postojanja, a u 2014. godini očekuju nešto bolju situaciju nego u 2013. godini. Barem što se tiče broja priključaka. Dio planova iznio nam je novi direktor tog trgovačkog društva u sklopu Zagrebačkog holdinga.

– U 2014. godini mi planiramo zadržati ovakvo zaposlenje koje smo imali u u ovoj godini, koja je bila dosta teška, ali vjerujem da ćemo napraviti iskorak i da ćemo povećati broj pliključaka na plinsku instalaciju od tri do pet posto – najavio je Ante Dodig, direktor Gradske plinare Zagreb.

U gradskom opskrbljivaču plinom ističu kako taj energent ima dugu budućnost pred sobom, zbog čega ne strahuju za svoju budućnost.

– Plin je još uvijek, bez obzira što se događa na tržištu, relativno stabilan kad je riječ o cijeni. Mislimo da je to energent budućnosti koji udovoljava ekološkim standardima, a istodobno je ljudima dostupan, jeftin, pouzdan i kvalitetan – istaknuo je Dodik.

Gradska plinara danas plinom opskrbljuje oko 300.000 domaćinstava, a u planu je plinofikacija naselja koja još nemaju plinske priključke.