Branitelji: Vrijeđao nas je pijani HNS-ov vijećnik

Zdravko Lučić

Autor:: Bojan Arežina 7/29/2010 17:23

Udruga “Branitelji za branitelje” optužila je Zdravka Lučića, gradskog vijećnika HNS-a Velike Gorice, da je tijekom sjednice Gradskog vijeća Velike Gorice u utorak u vidno alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napao zaručnicu tajnika te udruge.

– Dotični gospodin (ako ga se tako može nazvati) je prevršio svaku mjeru nazvavši zaručnicu tajnika udruge “Branitelji za branitelje”, također članicu udruge, “droljom” i “kurvom” te je čak u jednom trenutku i fizički nasrnuo na nju dok je ona mirno sjedila na balkonu – stoji u priopćenju Udruge objavljenom u četvrtak. Dodaje se kako su tom događaju nazočila i dvojica zaštitara.

Lučić nije htio mnogo komentirati ove optužbe na svoj račun.

-.-Gorica.hr-.-“Nećete me dobiti u tračeraj”

– Sve što sam imao reći rekao sam za govornicom i u Velikogoričkom obzoru. U različite vrste tračeraja Zdravka Lučića ne budete dobili – rekao je Lučić.

Podsjetimo, da se Lučić tog dana ponašao neprimjereno podsjetila je i predsjednica DC-a i nova predsjednica goričkog Gradskog vijeća, Vesna Škare Ožbolt.

– Vijećnik HNS-a Zdravko Lučić u vidno alkoholiziranom stanju vrijeđao je i prijetio vijećnicima i pojedinim gostima, a jednu gošću je pred suprugom nazvao droljom i kurvom – rekla je Škare Ožbolt u srijedu.

U udruzi “Branitelji za branitelje” također dodaju kako nisu bili izloženi samo Lučićevim uvredama.

– Pri samom dolasku u zgradu održavanja sjednice doživjeli smo niz uvreda i provokacija od strane nekih do tada nama nepoznatih ljudi. Dovikivali su nam da smo “provokatori”, “plaćenici”, “smeće”, “smradovi”, “sroljo”, i razne druge pogrdne nazive. Osporavano nam je sudjelovanje u Domovinskom ratu, ratni vojni invaliditet većine prisutnih, i općenito vrednote Domovinskog rata za koje se naša Udruga zalaže – kažu u udruzi.