Besplatno skinite AA-RACE igricu na svoj telefon

Utrka u Zagrebu

Autor: Maja Jurišić 4/13/2012 13:07

Aeroclub Airsports Croatia pustio je AA-RACE igricu, simulaciju prave akrobatske utrke za iOS i Android uređaje. Riječ je o trenutno najboljoj simulaciji akrobatske utke na tržištu, a napravljena je po uzoru na pravo zrakoplovno natjecanje. Aeroclub Airsports Croatia potrudio se napraviti točnu repliku unlimited natjecanja, pazeći pri tom da igrica ponudi sve trenutne tehničke mogućnosti za igrača.

Igrači se, naime, mogu natjecati protiv pravih pilota u pravom AA-RACE prvenstvu, a svi postignuti rezultati vidljivi su na globalnoj AA-RACE ljestvici.

Igrica je dizajnirana tako da koristi najnoviji mobilni grafički hardwer kako bi omogućila igraču da se u potpunosti uživi u okruženje, odnosno da osoba igrajući doživi što realističnije iskustvo.

– Naša je želja bila dizajnirati realističnu akrobatsku utrku, između ostalog i kako bi na ovaj način pokazali igračima barem djelić onoga što je danas potrebno da bi letjeli akrobacije – rekao je Marko Emer, voditelj AA-RACE projekta.

Je li Zagreb spreman za selektivni turizam?

-.-PrtScr -.-Utrka u ZadruDodao je kako su na ideju o igrici došli razmišljajući o vrhunskoj promociji Hrvatske, odnosno kvalitetnom pristupu selektivnom turizmu.

– Činjenica je da u svijetu ne postoji ovakva igrica pa za njom svakako postoji veliki interes. Igra je vjerna simulacija stvarne utrke, gdje se igrači natječu protiv stvarnih rezultata koje su na utrkama postavili stvarni piloti. Uostalom, kao okolina u kojoj igrači voze utrku koriste se i hrvatski gradovi poput Zagreba i Zadra – pojašnjava Emer.

Koliko su daleko otišli u promišljanju ove igre, odnosno promociji Hrvatske kroz nju, govori i podatak da će se najbolji igrač svakoga kvartala, odakle god da dolazio, nagrađivati letom u pravom akrobatskom avionu iznad Zagreba. Na pitanje što očekuju u Aeroclubu Airsports Croatia, koliko će ”skidanja” igrica imati u narednih godinu dana od puštanja, Emer odgovara kako vjeruju da je zasigurno riječ od oko dva milijuna igrača na obje platforme.

Ova igrica zapravo je nastavak iznimno uspješnog sportskog projekta Adria Air Racea, koji se prošle godine održao po prvi puta u Zadru. Utrku je uživo na rivi gledalo 15.000 gledatelja, dok ju je putem televizijskog prijenosa na HRT-u i Eurosportu gledalo i nekoliko milijuna gledatelja iz svih krajeva svijeta.

Upravo zbog toga što je riječ o već prepoznatljivom brendu, zasigurno je da će i igrica privući veliki broj igrača te na najbolji mogući način najaviti ovogodišnju utrku koja će se, ako je suditi prema neslužbenim informacijama koje kruže, održati na zagrebačkom Jarunu.

Ukoliko i vi želite ovu igricu, možete je skinuti OVDJE