Besplatno kazalište za sve zagrebačke školarce

Diva u Žar ptici

Autor:: Sarah Srdar 3/30/2012 15:09

Naj, naj, naj festival pobrinuo se kako školarcima koji uskršnje praznike provode u Zagrebu ne bi bilo dosadno i kako bi se počeli privikavati na kulturu posjećivanja kazališta. Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika festival je proglasila otvorenim u gradskom kazalištu Žar ptica nakon čega su djeca pogledala predstavu Lažeš, Melita.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-– Ovo je idealna prilika da roditelji djecu odvedu u kazalište jer kako ih drugačije uvesti u svijet kazališta koji je zaista čaroban – rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

Festival je utemeljen prije 11 godina utemeljen s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta prikaže malim Zagrepčanima.

– Osigurali smo pregršt zanimljivih predstava i iznimno smo sretni što se ovakva manifestacija odvija upravo u Zagrebu. Djeco, kazalište je vaše – poručila je Marija Sekelez, direktorica gradskog kazališta Žar ptica.

Ovim festivalom Zagreb se predstavlja na izniman način

Osim domaćih, na festivalu nastupaju i inozemne kazališne grupe, tako da je ovaj festival poprimio međunarodni karakter što pridonosi upoznavanju djece s drugim kulturama, jezicima i običajima.

-.-Press materijal-.-– Mi smo u gradu iznimno ponosni na naša kazališta i predstave koje se u njima održavaju. Ovim festivalom predstavljamo Zagreb na izniman način, ali isto tako i mi učimo neke nove stvari iz kulturnog života drugi zemalja – dodala je Jelena Pavičić Vukičević.

Tradicionalni 12. naj, naj, naj festival održavat će se do 4. travnja, pa se pozivaju sva djeca, mame, tate, bake i djedovi u jedno od brojnih zagrebačkih kazališta koja sudjeluju na festivalu.

Važno je napomenuti kako su sve predstave besplatne, no na blagajnu kazališta mora se doći sat vremena prije prikazivanja.