Bandića vole samo kumice sa placa, ne i menadžeri

Autor:: Elena Grassi 11/18/2009 12:50

Da su Milanu Bandiću od čitave glasačke populacije najsklonije kumice s placa, potvrđuje i istraživanje koje je za tportal provela agencija PULS.

Mario Ćužić-.--.-Kata (62): Kriza se jako osjeti, prodaja je slaba. Mi nemamo, građani nemaju. Teško je. Mi razumijemo njih koji nemaju jer nemaju plaće, nemaju ni zaposlenja. To vodi jadu. Vjesni smo krize, a koliko će ona trajati i tko će opstati, ne znam. Ljudi prolaze tržnicom, gledaju da bi kupili, ali nemaju s čim. Onda moramo popustiti pa im snizimo cijenu. Samo da ne nosimo nazad doma. Rezultati ankete provedene na uzorku od 937 ispitanika diljem Hrvatske pokazuju kako su umirovljenici na dosadašnjim izborima bili brojčano najjači, ali njihova naklonost pripada Bandiću u samo 6% ispitanika.

Skupina u kojoj Bandić ima premoć nad ostalim kandidatima su kućanice, studenti i niže obrazovani ispitanici. U skupini visokoobrazovanih ispitanika, menadžera i onih slobodnih profesija Bandić više nije visoko rangiran.

Istraživanje pokazuje i da su ispitanici jednako skloni Bandiću bez obzira na visinu primanja. Tako je Bandić sa 13% glasova jednako zastupljen među onima čija primanja prelaze 8.000 kuna mjesečno kao i kod onih čija su primanja najniža.

Opširnije o istraživanju pročitajte u članku: Josipović nadmoćno osvaja penzionere. (Elena Grassi)