Bandića slavni ne hrabre samo iz prijateljstva

Miu Begović i Ivu Majoli od srca je nasmijao Milan Bandić

Autor: Bojana Križić 12/29/2009 16:50

Iako zagrebački estradnjaci često napominju kako ne vole politiku i ne žele se time baviti, predizborne kampanje vrve poznatim licima koja nisu striktno vezana za političku scenu. Iznimka nisu ni aktualni predsjednički izbori na kojima su u drugi krug ušli Ivo Josipović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

-.-Martina Horvat-.-Iva Majoli odlučila je u ovoj predsjedničkoj kampanji podržati Milana BandićaU Bandićevom su se izbornom stožeru našli tako mahom umirovljeni sportaši, Vlado Šola, Iva Majoli i Ivana Brkljačić i pokazali tako potporu odabranom kandidatu. Iza njegova ramena smiješila se i glumica Mia Begović.

U stožeru se smjestio i pjevač Vlado Kalember koji tvrdi da njegovo prisustvo tamo ne znači i potporu Milanu Bandiću.

– Zaista ne znam kako sam ga podržao, jer da mislim da moja pojava ima toliko utjecaja, sam bi se kandidirao za predsjednika – u smijehu će pjevač koji je u Bandićev stožer došao iz nepolitičkih razloga.

Nisu oni, naime, neki veliki prijatelji, “već su razvili nekakav poslovni odnos”.

– Kad smo organizirali koncerte moje žene, (Ane Rucner op.a.) redovito smo ga pozivali kao gradonačelnika Zagreba, i on se uredno odazivao. Tako da smo razvili neku vrstu prijateljskog odnosa. Ja nisam političar i politika me ne zanima. Odgovorio sam na poziv dolaskom jer mislim da je on simpatičan čovjek – objašnjava glazbenik.

S druge strane, glumac i komičar Željko Pervan, iako nije sjedio u stožeru Bandiću daje svoju punu podršku.

Željko Pervan daje Milanu Bandiću svoju punu podršku– Ljudi imaju različite vizije, teško je odgovoriti zašto baš njega podupirem. Recimo da je to cijeli zbir činjenica, znanja i utisaka koje imam o Bandiću. Dok on nije postao gradonačelnik ja nisam ni znao tko obavlja tu funkciju. Podupirem ga baš zbog toga, jer se iskazao radom. Napravio je puno za grad – objašnjava Pervan svoj izbor natuknuvši da ne vjeruje medijskim napisima.

– Nisam čovjek koji uzima istinu tri puta dnevno kao antibiotik. Radim u medijima i znam kako se stvara istina. Vjerujem onome što vidim – kaže nam Pervan.

A što je zajedničko svim tim osobama iz javnog života uz bok Bandiću?

Posjeduju gradske stanove i prostore koje su im dodijelila razna gradska povjerenstva, pod Bandićevom kontrolom.

Atletičarka Ivana Brkljačić kao zaslužni građanin u posjedu je gradskog stana. Glumica Mia Begović isto tako. Iva Majoli dobila je gradski poslovni prostor na Cmroku u zakup, a s njim i gradski stan veći od 100 četvornih metara koji je, unatoč strogoj zabrani, korišten u privatne svrhe.

Majoli je uz to svojedobno sa Bandićem putovala i po Americi.

Vlado Šola svojedobno je zakupljivao prostor u Bogovićevoj ulici gdje je imao bar, a kada je tražio dozvolu za terasu, dobio ju je glatko. Povjerenstvu koje je imenovao Bandić nije smetalo što će se terasa nalaziti odmah pokraj Prizemljenog sunca Ivana Kožarića, što je struka prozvala napadom na kulturni život Zagreba.