Bandić: U slučaju Majher trebaju svi odgovarati

Autor: Sanjin Španović 12/2/2009 14:06

– Kao gradonačelnik Zagreba i predsjednik Skupštine Holdinga pozdravljam ovu odluku o smjenama zbog zapošljavanja za koje sam dao naputak da ih ne smije biti. Ali dodajem da očekujem odgovornost svih koji su zapošljavali bez suglasnosti – rekao nam je Milan Bandić kada smo ga zamolili za komentar najave smjena u Zagrebačkom holdingu.

Bandić je zapravo, između redaka, ponovio svoju tezu kako za “slučaj Majher” treba odgovarati i Ivo Čović. To prebacivanje odgovornosti, podsjetimo, premijerno je predstavio novinarima prošlog četvrtka na hodniku Gradske skupštine.

– Svi su odgovorni i nitko ne smije pobjeći od odgovornosti zapošljavanja bez suglasnosti predsjednika Skupštine Holdinga – rekao nam je Bandić.

Bandić je dodao kako se njega ne treba pitati za smjenu, već da treba sankcionirati sve one koji su se oglušili mimo politike grada Zagreba.

Pixsell-.--.-Milan Bandić i Ivo Čović: Tko se zadnji smije, najslađe se...O smjenama možete čitati u članku: OTKAZI MAJHERICI I ŽULJU: Sutra smjene u Zagrebačkom holdingu.

Podsjetimo, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović sutra smjeniti direktora Autobusnog kolodvora Franju Žulja i ‘kordinatoricu poslova’ u toj tvrtci Vesnu Majher.

Ovakva smjena rezultat je afere ‘zagrebački Buljubašić – Vesna Majher’ za koju se otkrilo da je tijekom protekle tri godine bila zaposlena u Autobusnom kolodovoru, primala plaću od sedam tisuća kuna, ali nije dolazila na posao.

Čović se na ovakav potez odlučio jer je riječ o teškoj povredi radnog odnosa I od strane Majher, ali I direktora Žulja koji je zaposlio Bandićevu šeficu financija.