Bandić potpisao Ugovor, Grad diže kredit od 537 milijuna kuna za gradnju žičare

Nakon što je skupštinska većina prošloga tjedna izglasala podizanje kredita za gradnju sljemenske žičare, u Gradskoj upravi potpisan je Ugovor za dugoročno zaduživanje i dano jamstvo za dugoročni kredit za financiranje projekta izgradnje Žičare Sljeme i garaže.

Foto: Zagrebancija.com

“Mi ne šlogamo, mi se bavimo ozbiljnim poslom. Za Dan grada Zagreba iduće godine vozit ćemo se novom žičarom”, rekao je Milan Bandić tijekom potpisivanja ugovora o kreditu za izgradnju žičare Sljeme u vrijednosti 537 milijuna kuna kojem je rok otplate 15 godina.

Naime, nakon što je skupštinska većina prošloga tjedna izglasala podizanje kredita za gradnju sljemenske žičare, u Gradskoj upravi potpisan je Ugovor za dugoročno zaduživanje i dano jamstvo za dugoročni kredit za financiranje projekta izgradnje Žičare Sljeme i garaže.

Ugovor su u ime Grada Zagreba te OTP Banke, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke potpisali Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Ljuba Romčević Žgela, direktorica tvrtke Zagrebački električni tramvaj d.o.o., Balazs Pal Bekeffy, predsjednik Uprave OTP Banka d.d., Tamara Perko, predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Gordan Kuvek, direktor Sektora kreditiranja Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Ivan Gerovac, član Uprave Privredne banke Zagreb d.d., Nikolaus Maximilian Linarić, član Uprave Zagrebačke banke d.d. te Luka Bayer, viši bankar za korporativno i investicijsko bankarstvo Zagrebačke banke d.d.

Potpisan je Ugovor uz vrlo povoljne uvjete financiranja u kojima se vidi vjera u projekt i dobro financijsko stanje kako Grada Zagreba kao jamca, tako i ZET-a”, poručili su iz Grada.