Bandić ostavio Radio 101 u dugu od 19 milijuna kn

Plakati Radija 101

Autor: Maja Gujinović 1/16/2010 14:15

Fotografija potpuno golog, korpulentnijeg i starijeg muškarca ispod kojih je natpis ‘Gola činjenica’ ovih je dana osvanula na jumbo-plakatima širom grada. Dio je to nove kampanje Radija 101, popularne Stojedinice, kojom se želi javnosti ukazati na činjenicu da je ova radio-postaja u katastrofalnom financijskom stanju te opterećena dugom od 19 milijuna kuna, za koju današnja uprava krivi svoje predhodnike.

– Radio 101 je 80-ih i 90-ih gradio povjerenje slušatelja i cjelokupne javnosti, a posljednjih deset godina to povjerenje je sustavno urušavano od strane prethodne uprave. Nažalost zakazali su svi koji su bili dužni kontrolirati poslovanje Radija 101 – objasnio je u priopćenju predsjednik uprave ‘Stojedinice’ Drago Perić, nekadašnji novinar ovog radija, koji je na to mjesto stigao nakon Darija Duspera, dugogodišnjeg predsjednika, kojeg je smijenila izvanredna skupština od 75 suvlasnika radija.

Radio 101 tvrdi da je za najveći dio duga od 19 milijuna kuna kriv Grad Zagreb

Naime radio je sve do 2008. godine većinski -.-Marin Tironi / Pixell-.-Plakati s golim muškarcem dio su kampanje Radija 101 kojim se ukazuje da ovoj radio-postaji prijeti zatvaranje pripadao Gradu Zagrebu, koji je posjedovao 25 % udjela i bio je zastupljen u Nadzornom odboru. Krajem 2008. Grad je prodao svoj udio današnjim suvlasnicima, te je na taj način svaki od udjelničara preuzeo dodatnih 50 tisuća kuna dugova.

– Do tada prijašnja Uprava godinama prikazivala lažnu bilancu. Zbog toga, sadašnji udjelničari, njih 78, sadašnji i bivši djelatnici Radija 101, svjesni su da je odgovornost za katastrofalno poslovanje prije svega na bivšoj upravi, ali isto tako očekuju da Grad Zagreb preuzme dio svoje odgovornost. U suprotnom, uskoro bi Zagreb i Zagrepčani mogli na frekvenciji 101 mHz slušati tišinu – rekao je Perić.

Perić: Plakatima treba javnosti pokazati činjenice bez obzira na kršenje Zakona

Uz to Radiju 101 prijeti i prekršajna prijava zbog eksplicitnih plakata kojima se po Zakonu krši javni red i te vrijeđa moral građana. No to ne brine Perića koji tvrdi da cilj kampanje jeste prikazati građanima stvarnu situaciju u kojoj se našla njihova omiljena radijska-postaja.

– Kampanja s plakatima želi otkriti jednu za nas izuzetno važnu golu činjenicu. Nadamo se da prekomjerna masnoća nije nikoga povrijedila. Ukoliko su građani uznemireni, sadašnja uprava kriva je samo za uznemiravanje javnosti s golim spolovilom, a prethodna uprava je odgovorna za pornografski gubitak od 19 milijuna kuna – dodao je Perić.