Bandić Mamiću hitno pomogao sa 3 milijuna kuna

Autor:: N.T. 1/27/2010 10:04

Nakon što se predsjednik Dinama Zdravko Mamić javno na sve strane hvalio da su Hrvatski nogometni savez i Dinamo `puni ko brod`, da je Dinamo ostvario dobit od 140 milijuna kuna te da je u državni proračun u posljednjih nekoliko godina uplatio više od 50 milijuna kuna, ipak čini se prema informaciji koja slijedi, nije tako.

Naime, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ovih bi dana na račun Dinama trebao uplatiti tri milijuna kuna premda za podršku sporta grad Zagreb najboljim zagrebačkim klubovima daje 20 milijuna kuna, ali tek na kraju sezone, odnosno krajem ljeta ili početkom jeseni.

-.-Luka Klun/PIXELL-.-Dragan Kovačević, Klub zastupnika HNS-a– Nogometni klub Dinamo je klub duge i uspješne sportske tradicije, osvajač Kupa velesajamskih gradova i višestruki državni prvak i osvajač Kupa. Da bi zadržali ovu razinu rezultata i postigli cilj da klub bude još bolji i kvalitetniji te da se podigne na još višu i kvalitetniju razinu, potrebna su financijska sredstva koja se ovim zaključkom daju unaprijed uoči proljetnog dijela natjecateljske sezone 2009./2010. u kojoj je klub vodeći na prvenstvenoj ljestvici – piše u priopćenju Milana Bandića da se Dinamu unaprijed da tri milijuna kuna iz stavke `potpora vrhunskom sportu`.

Direktor kluba Damir Vrbanović za Večernji list je izjavio da je riječ o sredstvima koja klubu ionako pripadaju te da su zbog nekih premošćivanja tražili da im se to isplati unaprijed jer su, kako je rekao, prodali igrače za puno novca.

Podsjetimo, Grad Zagreb i zagrebački holding je samo prošle godine Mamiću dao 38 milijuna kuna, iz famozne stavke `potpora vrhunskom sportu`Dinamo je dobio 6,5 milijuna kuna, od Gradskog ureda za sport dobio je 21 milijun, od turističke zajednice Grada Zagreba još tri milijuna, a od sponzorskog ugovora s Holdingom godišnje dobiva 7,5 milijuna kuna.

– Riječ je o sredstvima iz fonda za poticanje ‘vrhunskog sporta’. Nisi svi klubovi u istim pozicijama, neki su ‘puni kao brod’, a drugi nemaju za plaćanje režija i isplatu plaća. Upravo zbog toga ne vidim smisao raspodjele financija svima jednako – rekao je Ivo Jelušić dogradonačelnik i predsjednik KK Cibona.

Predsjednik zagrebačke gradske organizacije Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati (GO HNS) Dragan Kovačević za zagrebanciju je komentirao novonastalu situaciju.

– Bit će da su Bandić i Mamić susjedi još od malih nogu, pa si eto pomažu i u krizi. Vjerujem da Dinamu trebaju novci kada gubi HEP-ovih 6 milijuna kuna – kratko je rekao Dragan Kovačević.