Bandić i na Skupštini branio Mamića u Dinamu

Zdravko Mamić

Autor: Sanjin Španović 9/23/2010 10:41

Mamićevo kršenje statuta koje je portal Zagrebancija.com otkrila objavom tog temeljnog akta kluba bila je tema i na aktualnom satu sjednice Skupštine.

SDP-ov zastupnik Marin Knezović pitao je gradonačelnika Milana Bandića hoće li Gradska uprava regulirati financiranje klubova koji se politički opredjeljuju unatoč zabrani u famoznom statutu.

Knezović je konstatirao kako Dinamo HDZ-u više u želucu nego u srcu.

– U statutu NK Dinama u članku 9. jasno stoji da se klupskim dužnosnicima zabranjuje političko djelovanje. Još se sjećamo sudjelovanja Zdravka Mamića i igrača Dinama u kampanji HDZ-a na parlametnarnim izborima 2007. godine. Iako se Mamić opravdao da je politički angažman želja svih igrača, teško mogu zamisliti da Cufre ima poster Jadranke Kosor, da Slepička proučava „Bespuća povijesne zbiljnosti“, a da Sammir na noćnom ormariću ima slike ministara HDZ-a – rekao je Knezović i potom pitao gradonačelnika Milana Bandića da li će gradska uprava prestati financirati klubove koji se politički angažiraju.

– Vi se zabavljate sa statutom Dinama. Ne znam zašto vas Dinamo toliko smeta. I mnogi drugi sportaši su sudjelovali u kampanjama raznih političkih stranaka – poručio mu je Bandić i znakovito dodao:
– Sportaši moraju govoriti jezikom sporta i maniti se politike – dodao je Bandić.

Gradonačelnik je rekao da je statut javan dokument, no očito je zaboravio da Gradski ured odbio nam dostaviti statut kada smo to službeno tražili i da je statut objavljen nakon što smo ga nabavili mimo institucija (Dinamo i Grad) koji tvrde da je sve javno.