Antunović: Radić putem sudaca uništava Cibonu

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš 2/27/2012 15:15

Cibona je u subotu izgubila utakmicu od Partizana u Draženovu domu koji je bio lijepo popunjen, ali nastavljaju se repovi i dva dana nakon utakmice.

Naime, danas su u Ciboni organizirali konferenciju za medije na kojoj su sportski direktor Nikola Prkačin i direktor Zdenko Antunović izrazili svoje nezadovoljstvo suđenjem na već spomenutoj utakmici.

-.-Drago Sopta / CROPIX -.-Protiv Partiazana je bio masakr

– Predugo smo šutjeli, ali više nećemo. Protiv Maccabija smo bili oštećeni, u Širokom Brijegu pokradeni, a ovo protiv Partizana je bio masakr. Mi ozbiljno razmišljamo da napustimo ABA ligu jer ovo više nije normalno. Kad god nam sudi Javor mi smo oštećeni i niti jednom dosad nismo bili zadovoljni njegovim suđenjem – rekao je direktor kluba Antunović.

U Cibonu su ogorčeni načinom na koji se sudila subotnja utakmica pa su tražili i sudačku ekspertizu koja bi trebala utvrditi koliko su zapravo Vukovi bili oštećeni.

– Bilo je 20 spornih situacija na utakmici koje su otišle na stranu Partizana – dodao je Prkačin.

Nakon njegovih riječi na velikom ekranu su prikazane četiri sporne situacije koje Prkačin i Antunović komentirali s prisutnim novinarima.

Prva situacija bila je prekršaj Barboura na Mačvanu u situaciji u kojoj, ruku na srce, prekršaja nije bilo. Druga situacija bio je posljednji napad Cibone kad je na El Alimu, prema mišljenju uprave Cibone, napravljen prekršaj. Ta situacija ne bi bila sporna da se napad prije ista stvar nije sudila protiv Cibone, a prekršaj na tamnoputom Cibonašu ne.

Interes nekih je da Cibone više nema

Treća, i po mnogima najspornija situacija je prekršaj Zubčića nad Mačvanom kad su već svi mislili da se napad nastavlja. No, suci su rekli da je bio prekršaj igrača Cibone, iako je više bio prekršaj Mačvana.

Četvrta sporna situacija je trica Jamesa u produžetku pri vodstvu Partizana od dva razlike. Na snimci se dobro i čisto vidi da je James nagazio na crtu i da su ti bila dva poena.

-.-Drago Sopta / CROPIX -.-– Njihov interes je da Cibone nema. Mi šutimo, ali svaki dan nam se podmeće – rekao je Antunović.

Na pitanje može li konkretno o imenima Antunović odgovara:

– Danko Radić i Josip Bilić Biba. Mi kažemo da se mi žalimo na ABA ligu, ali sve suce delegira Danko Radić pa vi sami zaključite – oštar je bio Antunović.

Također se nakon utakmice, prema navodima sudaca, dogodio incident u tunelu prema svlačionicama gdje je došlo do naguravanja, a novodno je jedan sudac pljunut, a jedan odgurnut.

Incident u tunelu

– Recite vi meni, kako je moguće da se to dogodilo, a da to nitko nije vidio? Suci su išli u svlačionicu zajedno s igračima Partizana i nitko od igrača Partizana to nije vidio. Kako? Zašto bi netko udario suca? Mislim da bi prije, ako se to dogodilo, taj netko udario igrača Partizana. Osim toga, čuo sam galamu u tunelu i prvi sam dotrčao do sudaca i nisam vidio nikoga osim njih i jednog redara. Kako je taj netko mogao ući unutra pored redara i pobjeći? – pitao se Prkačin.

Još jednu stvar je Prka želio spomenuti, a to je da je nakon utakmice razgovaro s delegatom utakmice.

– Pitao sam ga ’Zašto nas kradete?’. On mi je rekao ’Jer se u poluvremenu dogodio incident’. Je li on samim tim priznao da nas se krade? – rekao je Nikša.

Antunović je za kraj rekao da su oni morali platiti 100.000€ pozivnicu za ABA ligu ove godine, a dosad su platili 77.000€ i ostala im je još jedna rata uplate. Stoga se zapitao da možda petorci na vrhu ABA lige možda nedostaje novca pa se tako osvećuju Ciboni. Upitan je direktor Cibone koja je to petorka, na što je Antunović spremno odgovorio:

– Zna se tko su oni, Božo Miličević, Lorbek, Lisac, Bilić i Radić.
Što će se dogoditi sa svim ne znamo, ali iz Cibone, kako sada stvari stoje, neće biti mirni dok se ne zadovolji pravda.