Ante Perković i Edina Pličanić u tajnoj predstavi

Edina Pličanić

Autor: Maja Gujinović 6/16/2010 21:50

Da je to priča o riziku, privatnosti i pop-kulturi neke su od šturih informacija koje se mogu saznati o predstavi ‘Pop, skroz 2.0’. Naime, autorice Maja Sviben i Nora Krstulović osmislile su predstavu o kojoj se vrlo malo zna. U priči o riziku autorice i same od gledatelja traže da riskiraju.

-.-Skroz-.-Priča o riziku, privatnosti i pop-kulturi‘Pop, skroz 2.0’ se igra na tajnoj lokaciji, a samo oni koji kupe ulaznice SMS-om će dva sata prije početka  dobiti točnu lokaciju izvedbe. Broj ulaznica je ograničen, kao i broj izvedbi, pa će se tako predstava igrati od 18. do 23. lipnja, a nakon toga tko zna kada opet.

‘Pop, skroz 2.0 ‘ zapravo je malo promijenjena verzija projekta koji su Sviben i Krstulović radile u sklopu 2. Noćnog laba Kulture promjene. Ono što je ostalo od stare verzije su princip i izvođači; plesačica Edina Pličanić i novinarom i glazbenik Ante Perković, a sve ostalo se promijenilo.

Kako i zašto, provjeriti možete nabavite li odmah svoje ulaznice na blagajni Zagrebačkog plesnog centra, Ilica 10 (11-13h ponedjeljak -petak).

Predstave i performansi kolektiva ‘Skroz’

Predstava je projekt  umjetničkog kolektiva Skroz čiji rad nije ograničen jednim medijem, umjetničkom granom ili žanrom. Riječ je o grupi autora koja timski djeluje bez ostatka (pa otud i ime kolektiva – SKROZ), u situacijama u kojima je autorstvo produkt kolektivnog rada, ili onima u kojima je granicu pojedinačnog autorskog djelovanja nemoguće odrediti.

Osnovale su ga 2005. redateljica Nora Krstulović i dramaturginja Maja Sviben, a SKROZ danas uključuje veći broj suradnika iz različitih umjetničkih područja te potpisuje niz predstava i  performansa poput: ‘Brutalno, skroz’, ‘Ponedjeljkom, soba 303′, ‘Pop, skroz’, ‘Tamo i natrag’, ‘Tinta, let i topla voda’, ‘Opera za tri lipe’, ‘TV Skroz’, ‘SKROZ’,  te radova u drugim medijima kao što su portal Teatar.hr i web-siteovi TSP, HIPP.