Anketa: Zagrepčani oduševljeni novim muzejom

Ana Klancir i Ivana Slavičec: Muzej je super. Dosta nam je toga neshvatljivo ali stilovi su dobro podijeljeni.

Autor:: Filip Kordić 12/12/2009 19:28

Nakon jučerašnjeg kaotičnog otvorenja Muzeja suvremene umjetnosti, danas smo se zaputili na istu lokaciju kako bi anketom provjerili dojmove građana.

-.-Filip Kordić-.-Ljiljana Cvjetanović i Jasna Milčić: Muzej je vrlo dobar. Najviše mi se dopao Tihomir Lončar. Odličan slikar. Jedino šta su do njega stavili Vatroslava Kuliša. Pa to je grozno. Ništa to ne valja. Čisti kič. Dobro slikarstvo pored očajnog.Mora da su ih namjerno stavili jednog do drugog. U puno ugodnijoj i opuštenijoj atmosferi upitali smo zagrepčane što misle o muzeju, koji im se eksponati najviše, a koji najmanje dopadaju te što misle o zgradi MSU-a.

Dojmovi svih građana s kojima smo razgovarali, bili su mahom pozitivni. Posjetitelji su oduševljeni novom građevinom te im je drago da je muzej koji je građen deset godina konačno gotov.

>>> POGLEDAJTE ŠTO VAŠI SUGRAĐANI KAŽU O NOVOJ ZGRADI MUZEJA SUVREMENE UMJETNOSTI

Na pitanje o eksponatima anketirani su davali najraznovrsnije odgovore. Slike i fotografije raznih autora pokazale su se prilično popularnim kod anketiranih dok su video instalacije prošle znatno lošije.

Svi ispitanici su bili zadovoljni toboganom Carstena Hollera, a neki su se njime i spustili. Ploče od leksana koje služe kao displeji općenito su dobro prihvaćene te su zasmetale tek neke od ispitanika.