Ana Rucner i električni autić sinoć slavili u MSU

Ana Rucner osvojila je nagradu za CD 'Za male anđele'

Autor:: M.G. / MRAK 4/22/2010 14:50

Povodom Svjetskog dana kreativnosti i inovativnosti, u MSU je sinoć održana svečana dodjela Nagrade za kreativnost i inovativnost u organizaciji Mreže za razvoj i kreativnost udruge MRAK. Uz glavni događaj – dodjelu godišnje nagrade za kreativnost i inovativnost, lansirana je nova društvena mreža Mozgalo. Hrvatsko društvo opterećeno je, što objektivno generiranim, a što produciranim sveopćim pesimizmom. Stoga je vodstvo Udruge odlučilo pokrenuti Kampanju pozitivnog mišljenja kojom želi u društvu zajedno s drugim istomišljenicima kreirati zdraviju društvenu atmosferu i potaknuti širenje pozitivnog mišljenja.

-.-Željko Hladika / Pixell-.-Dobitnici Nagrada za kreativnost i inovativnost 2010. Zanimljiva imena poput svjetski poznatog znanstvenika prof. dr. sc. Davora Pavune, renomiranog dizajnera Borisa Ljubičića, glazbenika Davora Gobca, te Selme Prodanović, osnivačice instituta Brainswork i predsjednice mreže IncrediblEurope, učinili su tu večer drukčijom u odnosu na slična događanja. Već sam početak događanja slijedio je temu poticanja kreativnosti pa je tako Doris Karamatić na električnoj harfi izvela instrumentalne obrade rock i heavy klasike.

Vrhunac večeri bila je dodjela Nagrade za kreativnost i inovativnost 2010. u devet kategorija. Ovo je već treća godina zaredom u kojoj se kreativnim i inovativnim tvrtkama, menadžerima i projektima dodjeljuje priznanje za njihov kreativni pristup, trud i napredak u poslovanju.

Prvi hrvatski električni automobil tvrtke Dok-ing slavodobitnik večeri

Slavljenik večeri je bio Vjekoslav Majetić iz tvrtke Dok-ing, koji je osvojio nagradu za najboljeg za kreativnog i inovativnog menadžera, dok je njegov XD, prvi hrvatski električni automobil, osvojio nagradu za najbolji kreativni i inovativni proizvod, te za kreativnog i inovativnog menadžera.

-.-Željko Hladika / Pixell-.-Čak dvije nagrade osvojila je tvrtka Dok-ing za njihov prvi hrvatski električni automobilOpćina Dugopolje i grad Varaždin podijelili su nagradu za kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi, dok je TZ Koprivničko-križevačke županije za svoju ‘Pisanicu od srca’ osvojilo nagradu za kreativni i inovativni turistički projekt ili proizvod.

Glazbenica Ana Rucner primila je nagradu u kategoriji ‘Kreativni i inovativni projekt ili program kreativne industrije’ za CD klasične glazbe ‘Za male anđele’, a Dražen Grubišić i Olinka Vištica iz umjetničke organizacije ‘Labirint’ za svoj ‘Muzej prekinjutih veza’ osvojili su nagradu u kategoriji ‘Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti’.

Ove je godine manifestacija Dan kreativnosti i inovativnosti prerasla u petodnevno događanje. Naime, u sklopu Dana kreativnosti i inovativnosti tijekom cijelog tjedna (od 19.04. do 23.04.) održala su se zanimljiva predavanja renomiranih hrvatskih stručnjaka i perspektivnih studenata na fakultetima Sveučilišta u Zagrebu. Predavanja su koncipirana u okviru sljedećih tematskih kategorija: održivi razvoj, energetika i ekologija, zatim edukacija, društvo znanja i kultura te gospodarstvo i poslovanje.