Aktualni sat prošao bez previše nesuglasica

Vidoje Bulum i Milan Bandić

Autor: Ivana Šimac 7/4/2013 12:23

Drugo zasjedanje novog saziva Gradske Skupštine uobičajeno je otvoreno aktualnim satom. Gradski zastupnici tako su u prvih sat vremena zasjedanja raspravljali o nizu aktualnosti koje se tiču građana, ali i boljitka samog životnog standarda na područja grada Zagreba.

S govornice se prvo oglasio novi predsjednik Uprave zagrebačkog Holdinga, Slobodan Ljubičić, koji je objasnio zatečenu situaciju unutar jednog od najvažnijih gradskih poduzeća.

– Imali smo svega dva radna dana za raspravu o detaljima rada Holdinga. Zatekli smo 1 400 000 000 kuna nedospjelih prihoda, dok je 700 000 000 kuna u dospijeću. Vrijeme je da uspostavimo transparentniji način poslovanja Holdinga – izjavio je Ljubičić na samom početku sjednice.

Najviše se polemiziralo o zbrinjavanju komunalnog otpada na Jakuševcu, pitanje koje je prva za govornicom potaknula HDZ-ova gradska zastupnica Margareta Mađarić.

– Prvo ste, gospodine gradonačelniče, obećavali kako će plan za gospodarenje otpadom biti donešen do sada, kao i da će drobilica i kompostana biti preseljeni do 2010. godine. Danas, kada je 2010. godina prošla, vi spominjete rok do 2018. za rješavanje tih problema. Mislim da je dosta priča i pričica – uputila je kritiku zastupnica Mađarić.

Gradonačelnik Bandić, pomalo izbačen iz takta, pojasnio je kako je upravo za rješavanje problema Jakuševca grad Zagreb uzeo kredit prije 13 godina, a do sada je od toga uloženo dvije trećine tih sredstava za saniranje deponije. Zaostali problemi vezani za Jakuševac bit će riješeni do novoga roka, a to je 2018. godina, najavljuje gradonačelnik.

Od ostalih tema o kojima se raspravljalo na ‘aktualcu’ Gradske Skupštine, potvrđeno je renoviranje škole u Vidovcu u Podsljemenskoj zoni i to kroz naredne četiri godine, prema navodima samog gradonačelnika. Pričalo se i o rješavanju problema glavnog odvodnog kanala u naselju Kozari Bok prema Resničkom rukavcu, za koje je Bandić također najavio skorašnje rješavanje.

Još je za vidjeti koji će prijedlozi gradskih Odbora, a koji su uvršteni kao točke dnevnoga reda, Skupština usvojiti i prihvatiti te samim time i početi provoditi.