Abeceda ljepote na inovativan način donosi sve što o ljepoti trebate znati u vaš dom

Abeceda ljepote na hrvatsko je tržište donijela Festival ljepote, online magazin i online škole iz beauty industrije

Na Otvorenoj televiziji (OTV) po prvi put emitirana je još jedna inovativna emisija pod nazivom Abeceda ljepote, posvećena brizi o sebi i vlastitoj estetskoj higijeni, donošenju najnovijih informacija iz svijeta industrije ljepote, namjenjena i profesionalcima, ali i svakome koga ovakva tematika zanima. Gosti premijerne emisije bili su Draženka Pleško, vlasnica i direktorica tvrtke Abeceda ljepote, Natalija Crnički, vlasnica tvrtke Salonize i Tomislav Vrbanec, vlasnik Hrvatske parfemske kuće.

Pleško je u emisiji izložila jedan od najplodonosnijih projekata svoje tvrtke, Festival ljepote, pomoću kojeg promiče sve one djelatnosti vezane za usluge osobne estetike. Unatoč uspjehu Festivala u posljednjih nekoliko godina, pandemija je i ovdje presudila da se do boljih vremena događaj ipak neće fizički održati. Bez obzira na sve nepogodnosti, vlasnica tvrtke čvrsto je odlučila i dalje promicati ideju ljepote online sadržajima, kao što su online Kongres ljepote, online magazin i online edukacije.

-Online edukacije su nešto posebno na tržištu u regiji, a nastale su u doba korone kada je estetika bila krajnje zanemarena. Mi smo zapravo htjeli uvesti nešto novo na ove prostore, kao što je primjerice, online škola proizvodnje parfema prema kojoj su mnogi bili skeptični, ali uspjeli smo. Ta škola je dosta posjećena i stranci nas dosta gledaju. Posebno smo ponosni na svoj prvi parfem koji smo nazvali Abeceda ljepote, koji se iznjedrio iz takve priče – izjavila je Pleško.

Kruna rada tvrtke Abeceda ljepote je dobro posjećeni i inovativni sajam pod nazivom Festival ljepote.

-Festival ljepote je spoj međunarodnih poslovnih subjekata i Hrvatske i cilj je da ponudimo nešto novo. Mi okupljamo i evente i Master Classove i izlagače. Imamo brendirane izlagače i edukuacije do kojih dosta držimo. Nudimo nove edukacije na tržištu, kakvih dosada nije bilo. Ove godine sve ide digitalno, izlagača nema, no imamo edukacije, koje su iznimno zanimljive – pojasnila je ovogodišnji koncept Festivala ljepote, Draženka Pleško.

Da se djelatnici uslužnih djelatnosti ne predaju ni u najtežim vremenima, dokazali su iz tvrtke
Salonize koju je u emisiji predstavila vlasnica, Natalija Crnički. Tvrtka je, naime, krenula u
digitalizaciju uslužnih djelatnosti uvođenjem aplikacije koja omogućava digitalno poslovanje
salona.

-To je aplikacija koja omogućuje da vlasnici kozmetičkih salona, specijalističkih ordinacija i
wellness centara vode svoje poslovanje. Trenutno se zbog epidemioloških uvjeta mora paziti na svaku minutu koju klijent provede u salonu kako bi bilo moguće adekvatno zaštititi onoga koji dolazi nakon njega, a ova aplikacija omogućuje klijentu da se uvjeri u dnevni raspored i zakaže termin – ponosna je Crnički.

Natalija Crnički odradila je i čitav tehnički dio priče za Abecedu ljepote kada su u pitanju online škole i edukacije i online Festival ljepote.

-U ovoj situaciji sada je došlo do suradnje Abecede ljepote i Salonize-a. Snimamo edukacije, goste koji žele educirati. Ta digitalizacija omogućava da iz udobnosti svog doma naučite nešto novo. Online škole jednostavno kroz aplikaciju same educiraju svoje klijente. Primjer je online škola izrade parfema gdje polaznici iz svog doma nauče napraviti svoj parfem. Edukaciju mogu gledati i naknadno, vratiti ako nešto nisu dobro naučili. Cilj je da svima ponudimo mogućnost naučiti nešto novo- dodaje Crnički.

Posljednji je gost emisije bio Tomislav Vrbanec, vlasnik Hrvatske Parfemske Kuće, koji je
gledateljima pojasnio vječnu enigmu u razlikovanju između parfema i toaletne vode.

– Kod mirisa ne smijemo sve stavljati u isti koš, postoji itekakvih razlika između toaletnih voda, parfemskih voda i parfema. Razlika najveća se nalazi zapravo u postotku i  koncentraciji samih esencijalnih ulja koja su unutra, u recepturi, ali isto tako i u kvaliteti. To je kompozicija otprilike 80 do 200 – tinjak različitih vrsta koje netko mora ukomponirati – ukratko je pojam parfema objasnio vlasnik Hrvatske Parfemske Kuće, Tomislav Vrbanec.

Vrbanec je opisao i novi parfem na tržištu pod nazivom Abeceda ljepote.

– Moram priznat da se radi o jednoj vrlo kompleksnoj cvjetno- voćnoj noti i zbog toga je bilo problematično to spojiti, no gospođa Draženka Pleško je uspjela odabrati onu koja odgovara potrebama, a to je parfem koji pokazuje snagu poslovne žene – dodao je Vrbanec.

U studenome Vrbanec organizira još jedan MasterClass koji je prethodnih godina bio jako dobro posjećen.

-Ja sam u ovoj industriji 13. godinu, poslijednje 3 godine radimo intenzivno na hrvatskom tržištu. Želja nam je približiti kompletnu industriju ljudima, dakle normalnim, običnim ljudima koji nisu od struke, tako da smo u suradnji s Abecedom ljepote osmislili i Master Class koji se događa sad ovog mjeseca, a gdje će ljudi moći naučiti i sami izraditi svoje vlastite parfeme i sa sobom ponijeti svoj proizvod. Međutim, da bi to digli na još jedan veći nivo, osmislili smo taj koncept na način da traje nekoliko sati, da se ljudima prezentira nekakva informacija konkretno što se tiče parfemske industrije, dakle kako napraviti parfem od početka, od nule do gotovog proizvoda, koji su postupci korak po korak, vodim ljude apsolutno u svim koracima – najavio je Tomislav Vrbanec.

Što se tiče Master Classa, broj je ove godine ograničen zbog epidemioloških mjera, pa ukoliko želite naučiti izraditi svoj parfem, požurite s prijavom.

Na Kongresu ljepote ove godine sudjeluje i slovenska tvrtka Nugenesis, te će Miljana Hofbauer predstaviti novu revolucionarnu tehnologiju za ojačavanje noktiju Nugenesis dipp Powder. Na Festivalu će imati edukaciju pod nazivom Basic Dip Sistem, te ju možete poslušati 29. studenog u 10 sati.

 

Emisiju Abeceda ljepote pratite svakoga četvrtka u 21.30 sati, a više informacija potražite na web stranici www.abecedaljepote.hr.

Emisiju možete pogledati na sljedećem linku: