U sedmo desetljeće djelovanja URIHO ušao tehnološki poboljšan

Kao i prethodnih godina, Ustanova URIHO, tradicionalnim programom obilježila je još jednu uspješnu godišnjicu rada

Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO, svoju 71. godišnjicu djelovanja obilježila je prigodnim svečanim programom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Osim zabavnog dijela, koji su upriličili mnogi poznati glazbenici, prisutnima su ponudili niz drugih aktivnosti.

– Među kojima bih istaknuo izložbe udruga i ustanova, koje su izložile svoje radove i uratke, građani ih mogu ovdje kupiti. Sve je to kvalitetno, originalno i unikatno. U sklopu programa održani su i okrugli stolovi, a posebno bih istaknuo okrugli stol na temu sporta i zdravlja – izjavio je Josip Držaić, ravnatelj Ustanove URIHO.

Okrugli stolovi poslužili su kao platforma za razmjenu praksi i iskustava koja služe kako bi, u budućnosti, svoju djelatnost mogli unaprijediti. Ovom prigodom, ravnatelj je spomenuo aktivnosti, na koje su posebno ponosni.

– Uz pomoć Zavoda za vještačenje i profesionalnu rehabilitaciju, URIHO je, u proteklih godinu dana, tehnološki poboljšan. Dosta smo uložili u taj aspekt te smo ostvarili neke nove projekte i programe. Ponosni smo na projekt opremanja djece školske i predškolske dobi odjećom i obućom. Povećali smo i broj zaposlenih, sad imamo 516 zaposlenih te 300- tinjak onih koji pomažu u virtualnim radionicama i tako dalje – dodao je Držaić.

Kao i prethodnih godina, svečanosti se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je odao priznanja osobama koje su, posljednjih godinu dana, intenzivno radile na uključivanju osoba s invaliditetom u razne sfere društva.

– Podijelit ćemo priznanja onima koji su najbolji i najkorisniji u radu s osobama s invaliditetom. Nadam se da će zahvalnice pasti na plodno tlo onima koji su to zaslužili – istaknuo je Bandić.