Uspješno završio osmi Sirius Open: Pobjednik je Josef Riegler

Vrhunski tenisači iz 12 zemalja svijeta okupili su se na međunarodnom turniru tenisača u kolicima Zagrebu

Foto: Press materijal

Završio je Sirius Open, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom, u organizaciji Teniskog kluba Sirius, kojeg su podržali i naš mladi tenisač Borna Ćorić te legenda hrvatskog tenisa Goran Ivanišević. Turnir se tradicionalno igra već osmu godinu na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu. Priliku za naslov ove je godine tražilo ukupno 37 natjecatelja i natjecateljica iz 12 zemalja svijeta, od čega se u muškoj kategoriji natjecalo 33 natjecatelja, a u ženskoj četiri natjecateljice.

Prošlogodišnjeg pobjednika u muškoj kategoriji, njemca Steffena Somerfelda u gustoj završnici dobio je austrijanac Josef Riegler 2:6, 6:2, 7:6 (5). Austrijanka Margrit Fink, prošlogodišnja pobjednica i ove je godine obranila naslov u ženskoj kategoriji. Steffen Somerfeld i Carlos Anker bili su bolji od Adama Berdichevskyja i Giorgosa Lazaridisa u kategoriji muških parova.

– Jako sam sretan zbog pobjede! Bilo je napeto do zadnjeg trenutka, no drago mi je da sam na kraju uspio dobiti prošlogodišnjeg pobjednika turnira. To je velika čast i jako sam ponosan zbog toga. Dolazim sigurno i sljedeće godine braniti naslov – izjavio je pobjednik Josef Riegler.

Foto: Press materijal

Sirius Open i ove je godine dokazao da se Zagreb zasluženo nalazi na svjetskoj karti teniskih turnira za osobe s invaliditetom. Osim vrhunske organizacije, turnir krasi i prijateljski duh, a igrači su prepoznali trud koji cijeli tim ulaže kako bi turnir ostao na zavidnoj razini.

– Ponosan sam što smo još jedno izdanje uspješno priveli kraju i što svi natjecatelji odlaze iz Zagreba sretni i zadovoljni. Većina igrača nam je obećala da će nas posjetiti i sljedeće godine, a to je ono što nas motivira da budemo još bolji. Želimo da zavole naš grad i turnir i da nam se svake godine rado vrate, onda znamo da smo uspjeli – poručio je direktor turnira Bojan Kovač.

Sirius Open dio je UNIQLO Wheelchair Tennis Toura, a ima iznimnu čast predstavljati Hrvatsku kao jedan od 160 međunarodnih turnira u više od 40 svjetskih zemalja. Na svjetsku kartu tenisa u kolicima, turnir se smjestio još 2010. godine. Od tada je prošao nekoliko promjena imena kao i ranga natjecanja, ali se zahvaljujući ambicioznom organizacijskom timu pozicinirao kao mjesto kojemu se rado vraćaju, kako domaći, tako i strani tenisači.