4. HNL: Trešnjevka razmontirala Ponikve

Nogometaši ZET-a oduševljavali su prvi dio sezone

Autor:: Vedran Tolić, Foto:: Vedran Tolić 3/30/2010 12:27

Vodeći Radnik se teže od očekivanog u 20. kolu obračunao s Ilovcem. Opuštanje družine iz Sesveta sada je već postalo zabrinjavajuće uspoređujući prvi i drugi dio sezone. Naime, u odnosu na prvi, u kojem je većina ekipa znala da će se loše provesti, sada je situacija drugačija. Klubovi traže bodove protiv Radnika i očito više nitko nema ”tremu”, pa su samim time i utakmice ravnopravnije. No, Nikola Kovačević ne staje s postizanjem pogodaka. Postao je prava ”mašina za pogotke”, tako da je i ovoga puta njegov pogodak bio ključan za osvajanje tri boda. Radnik sada ima 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani ZET.

Marko Šimić zaslužan za bod ZET-a

Ovo je kolo ponudilo dva zagrebačka derbija. Prvi je igran u Gajnicama između domaćina Ponikvi i Trešnjevke. Gosti su doslovno uništili nogometaše trenera Hrvoja Pipinića s čak četiri pogotka. Očekivalo se dobro izdanje Trešnjevke, ali nitko nije očekivao toliko pogodaka. Matanić, Ivanjko, Rezo i Batumović poentirali su i uzdigli klub na desetu poziciji. -.-Vedran Tolić-.-U odnosu na prvi dio sezone, u proljetni je Trešnjevka ušla s novim trenerom, a izbor Drage Tkaleca za sada se pokazuje kao puni pogodak.

Drugi zagrebački derbi igrao se na Borovju gdje je ZET ugostio Trnje. Junak susreta bio je vratar domaćina Marko Šimić, što samo pokazuje tko je imao više prigoda za pobjedom. ZET je poveo pogotkom Horvata u 25. minuti. No, svega tri minute poslije mladi i talentirani Deželić izjednačio je rezultat. Na koncu se rezultat iz prvog poluvremena pokazao konačnim. Očito je ritam srijeda-subota izmorio Tramvajce, a sve je rezultiralo ”mršavim” bodom protiv Trnja.

Schiedel iznenadio Slogu

Posebno je rezultatski bila zanimljiva utakmica između Sloge i Schiedela. Naime, gosti iz Zagorja nalaze se na dnu prvenstvene ljestvice i svaki bod im je zlata vrijedan. Nakon što je Sloga iznenadila Tekstilac u prošlom kolu, sada su ponovno iznenadili sve, u negativnom smislu, i izgubili tri boda na domaćem terenu. Minimalnom pobjedom se Schiedel podigao na 12. poziciji i odmaknuo s dna. Domaćinu bodovi nisu bili potrebni, a već smo rekli o važnosti bodova za gostujući sastav. Stoga, bez imalo razmišljanja, može se reći da je rijetko tko očekivao ovakav rezultat. O drugim vrstama ”iznenađenja” ne bi željeli pisati, jer je poznato da svaki takav pokušaj neslavno završi.

Na Grana Klaki Dubrava je bez većih poteškoća slavila. S tri pogotka u gostujućoj mreži Mladost iz Zaboka poslana je kući. Zagorskim momčadima ne ide baš najbolje, a pogotovo Mladost koja se nalazi u zoni ispadanja, a lošija je samo Dobra, klub koji već treba kovati planove za idući sezonu i rang ispod. Na susretu se istaknuo Marko Šimunović dvama pogocima.

Rezultati 4. HNL, podskupina ”A”, 20. kolo: Radnik Legea – Ilovac 1:0, Ponikve – Trešnjevka 0:4, ZET – Trnje 1:1, Inkop – Dobra 4:1, Ogulin – Tondach 2:1, Dubrava – Mladost Zabok 3:0, Zagorec – Tekstilac Ravnice 2:0, Sloga Gredelj – Schiedel 0:1.