22. Cest is d Best festival

Planiranih 700 sati živopisnog festivalskog programa održat će se kroz 5 plesnih večeri, 12 koncerata, dvadesetak predstava uličnog teatra, te oko 150 atraktivnih cirkuskih nastupa

Press materijal

U Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu predstavljen je program najstarijeg i najvećeg uličnog festivala u Hrvatskoj, 22. Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Besta.

Organizatori festivala naglasili su život i interaktivnost kao glavne odlike ove zagrebačke manifestacije na kojoj će od 30. svibnja do 3. lipnja sudjelovati oko 700 izvođa iz 20-tak zemalja svijeta: Italije, Australije, Argentine, Belgije, Slovenije, Brazila, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Mađarske, Francuske, Finske, Kosova, SAD-a, Makedonije, Crne Gore, Španjolske, Venezuele, Japana i prvi puta u povijesti festivala iz Južne Koreje.

U svom 22. izdanju Cest is d’Best ponudit će puno zabavnog i edukativnog sadržaja na čak osam lokacija: Cvjetni trg, Bogovićeva ulica, park Zrinjevac, Trg bana J. Jelačića, EU trg, Tkalčićeva ulica, Strossmayerovo šetalište i Muzej suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu. Pozornica pored MSU-a je novost ovogodišnjeg izdanja, a na kojoj je prije nekoliko dana zavijorilo 56 festivalskih zastava. Program na pozornici MSU-a održat
e se u subotu, 2.lipnja od 11 do 18 sati.

Press materijal

Planiranih 700 sati živopisnog festivalskog programa održat će se kroz 5 plesnih večeri, 12 koncerata, dvadesetak predstava uličnog teatra, te oko 150 atraktivnih cirkuskih nastupa.

Cest is d’Best drugu godinu za redom nastavlja sa svojim programom ponude hrane, d’Best Street Food. Na d’ Best Food Cornerima u sklopu EU trga i parka Zrinjevca moći će se otkriti okusi turske, kineske, indijske, indonezijske, meksičke i domaće kuhinje, a na Cvjetnom trgu će svi zainteresirani moći prijepodne doći na kineski gablec.

Press materijal