1. ZGL: Dinamo odlazi ‘zaskočiti’ NUR

Prva zagrebačka liga sve je napetija

Autor i foto:: Vedran Tolić 4/30/2010 9:26

Ovaj vikend čekaju nas novi susreti zagrebačkih nogometnih prvoligaša. Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola, stoga postaje sve zanimljivije. Na vrhu je Šparta više nego uvjerljiva, tako da će od iduće sezone nastupati u 4. HNL. Jedini problem je što igralište na kojem igraju ne udovoljava uvjetima, ali vodstvo kluba reklo je da će sve na vrijeme riješiti. Posljednje mjesto, koje vodi u rang ispod, zauzima Hrvatski Leskovac s 15 bodova, a ispred se nalazi Polet s četiri više.

Borba za drugu poziciju se nastavlja

Na igralištu u Pongračevom će prvoplasirana Šparta ugostit Omladinac. Prvenstvo je zapravo riješeno i nogometaši trenera Slavena Batovanje imaju čak 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Kustošiju. Susret bi trebao ponuditi zanimljiv nogomet. -.-Vedran Tolić-.-Tomislav Kovačić odličan je u dresu OmladincaGosti nemaju nikakav imperativ, osim što odlaze na susret sa željom da što bolje odigraju. Očekuje se lagana pobjeda domaćina, ali dojma smo da se Omladinac neće olako predati.

U Prečkom će istoimeni domaćin odmjeriti snage s Kustošijom. Gostujući strateg Tomislav Bolarić do kraja prvenstva ima samo jedan cilj – pobjeđivati. U tome bi mu trebao pomoći izvanredni napadač Robert Regvar. S obzirom da se Kustošija relativno kasno uključila u ozbiljnu utrku za vrh, sadašnji rezultat više je nego dobar. Oba sastava nadaju se pobjedi, ali gosti ipak imaju prednost zbog boljeg stanja na prvenstvenoj ljestvici.

Gledajući stanje na ljestvici, relativno lagan susret je pred NUR-om, koji se nalazi na trećoj poziciji. Na Borovju će gostovati Dinamo, klub koji se nalazi pri dnu. Trener domaćina Mumin Hodžić uvijek ide na pobjedu, a ovaj put bi ostvarenje tog cilja trebalo biti lakše. No, gosti traže svoju priliku i potajno priželjkuju iznenađenje. Trener Tomislav Janječić posljednjih par kola osvojio je dovoljnu bodovnu zalihu za bijeg sa dna, a bod s gostovanja uvijek je poželjan.

Hrvatski Leskovac odlazi po iznenađenje u Buzin

Na travnatoj ljepotici u Buzini će Mladost ugostiti Hrvatski Leskovac, posljednju momčad prvenstva. -.-Vedran Tolić-.-Detalj s utakmice 1. ZGLNakon što su Leskovčani ulovili formu, prošlo kolo poraženi su na domaćem terenu od Sesvetskog Kraljevca. Gubitkom tri boda trener Ante Jurjević nije zadovoljan, ali još uvijek vjeruje u ostanak u ligi. Iako, realno gledajući, za ispunjenje spomenutog cilja bit će jako teško. No, da se vratimo na susret. Buzinjani očekuju lagana tri boda, pomoću kojih bi se priključili sredine prvenstvene tablice. Gosti odlaze odigrati što bolje, a bodom bi bili više nego zadovoljni.

Jarun će gostovat u Ivanjoj Reki i tražiti tri boda. Ipak, domaćinu su također potrebna tri boda kako bi dodatno osigurali bijeg sa dna. Na Gredicama će Sava pokušati svladati Concordiju. Ovaj tjedan na klupi Save dogodila se promjena, a novi je trener Krešimir Šamija. Dosadašnji strateg Željko Bogadi smijenjen je zbog samo tri osvojena boda u proljetnom dijelu prvenstva. Pretpostavljamo da bi smjena trenera trebala pozitivno djelovati na igrače. Na igralištu Sesvetskog Kraljevca će istoimeni domaćin ugostiti Polet iz Svete Klare. Gostujući trener Antun Didaković traži pobjedu za bijeg s pretposljednje pozicije. Pobjedu će tražiti i domaćin, koji se nalazi na osmoj poziciji.

Parovi 1. ZGL, 21. kolo:

Ivanja Reka – Jarun, Prečko – Kustošija, NUR – Dinamo (OO), Šparta Elektra – Omladinac (OS), Sava (Z) – Concordia, Mladost (B) – Hrvatski Leskovac, Sesvetski Kraljevec – Polet (SK).