Zagrebački velesajam ugostio Sajmove zdravog življenja i Dane lova i ribolova

Do 22. listopada Zagrebački velesajam bit će domaćin Sajmova zdravog življenja, te Dana lova i ribolova

Sajmovi zdravog življenja predstavljaju najznačajniji domaći, ali i regionalni događaj na temu zdravog života. Organica, APItera, MYSTIC tri su osnovne sastavnice ove manifestacije.

– Ovo je osma godina održavanja ove manifestacije. Sajmovi predstavljaju prirodna rješenja za poboljšanje zdravlja, kvalitete života, a sve to u suglasju s prirodom. Ove godine imamo više od 250 izlagača. Organica predstavlja segment organske hrane i proizvoda. Apitera je sajam proizvoda od meda, a MYSTIC  nam donosi aromaterapiju, homeopatiju, ayurvede, kinesku manualnu medicinu i još mnogo toga – navela je Gordana Miošić, voditeljica Sajmova zdravog življenja.

Paviljon 5 Zagrebačkog velesajma na temu zdravog življenja možete posjetiti sve do nedjelje 22. listopada, dok je paviljon 7 pretvoren u pravi raj za sve ljubitelje lova i ribolova. Ove teme zainteresirale su zagrebačkog gradonačelnika koji je obišao oba sajma.

– Upravo smo otvorili Dane lova i ribolova, a prije pola sata i Sajmove zdravog življenja. Pozivam sve sugrađane da nam se ovdje priključe i da shvate kako je zdrav život jedna od najvažnijih stvari današnjice. Što se tiče mojih lovaca i ribolovaca, neka ribolovcima bude bistro, a lovcima dobra kob – poručio je Milan Bandić.

Dani lova i ribolova manifestacija je kojom se nakon 10 godina u našoj metropoli ponovno pokušava ustoličiti sajam ove vrste.

– Nažalost u Hrvatskoj su se profilirala samo dva sajma tematike lova i ribolova, jedan je u Osijeku, a drugi u Varaždinu. Moramo znati kako je velika razlika između Varaždina, Osijeka i Zagreba. Želja nam je da po uzoru na sajmove u velikim europskim metropola konačno imamo i jedan takav u Hrvatskoj, a za to je jedino podoban Grad Zagreb – ispričao je Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza.

Dani lova i ribolova također će svoja vrata držati otvorenima do 22. listopada, stoga ne propustite.