Zagrebački drugoligaš digitalizacijom pospješuje funkcioniranje svog omladinskog pogona

Potpisan je ugovor o implementaciji sustava SOM sport. Riječ je o internet aplikaciji mlade zagrebačke tvrtke Fortis Labor razvijene sredstvima iz EU fondova koja pojednostavljuje upravljanje sportskim klubovima i omogućuje bržu i bolju naplatu članarina.

Foto: Press materijal

Zagrebački drugoligaš NK Kuštošija u 2020. godinu krenula je s potpunom digitalizacijom svog omladinskog pogona. U prostorijama kluba su potpisali ugovor o implementaciji sustava SOM sport. Riječ je o internet aplikaciji mlade zagrebačke tvrtke Fortis Labor razvijene sredstvima iz EU fondova koja pojednostavljuje upravljanje sportskim klubovima i omogućuje bržu i bolju naplatu članarina.

“SOM Sport je razvijen potpuno na hrvatskoj pameti i to je jedinstvena aplikacija koja omogućuje da se klubovi svoj pomladak, ali i ostale operativne stvari vode doslovno kroz par klikova. Drago nam je da će NK Kustošija, klub čiji omladinski pogon ponovno ubrzano raste, iskoristiti sve prednosti koje naš program ima. Ne samo da će se moći potpuno jednostavno i efikasno voditi naplatu članarina, već će moći pratiti rad svake trening grupe, svakog trenera i na temelju tih podataka napredovati kao klub”, rekao je prilikom potpisivanja ugovora Neven Rapaić, direktor marketinga i prodaje Fortis Labora.

Dodao je kako u kratkom periodu koliko je SOM sport u funkciji u nekim sportskim klubovima povratne infomacije govore da se u tim sredinama povećava naplata članarina, ali i zadovoljstvo roditelja i trenera.

Predsjednik NK Kustošije Vlado Babić naglasio je kako oni već dulje vrijeme traže način kako da nadograde sustav škole nogometa.

“Mi smo sad već na 400 polaznika i bila nam je potrebna pomoć organizacije, a upravo ovaj sustav nam je to omogućio. Iznimno smo zadovoljni što ćemo ovime ne samo nadograditi transparentnost naših članarina, već i rasteretiti naše trenere birokracije i usmjeriti ih da se brinu o našoj djeci isključivo u sportskom i odgojnom segmentu. Isto tako smo sretni što ćemo omogućiti i roditeljima da prate svoju djecu kroz osobni karton koji će svaki od njih imati”, izjavio je Vlado Babić, predsjednik NK Kustošija.

Obojica su izrazili nadu kako će se sustav SOM sport nastaviti razvijati, a Babić vjeruje kako će potencijale ovog sustava prepoznati i drugi klubovi i omogući napredak ne samo njegovog kluba, već i cijelog zagrebačkog nogometa i sporta.