Za snijeg na Sljemenu potrošeno 23.000 kubika vode

Autor: Sarah Srdar 12/30/2014 17:43

Sve je spremno za spektakl na Sljemenu! Utrka Svjetskog skijaškog kupa Snježna kraljica i ove će godine Zagreb i Sljeme pretvoriti u središte skijaškog svijeta.

– Deseti put u 11 godina se održava Snježna kraljica, jako se radujem i sretna sam što nas je vrijeme poslužilo – kaže zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

Skijanje je sport koji ovisi o vremenskim prilikama, odnosno neprilikama, pa se tako i ove godine naporno radilo kako bi staze za slalomaše bile prekrivene debelim slojem snježnog pokrivača.

– U ovih osam dana potrošili smo 23 tisuće kubika vode. U jezeru je svega četiri litre, pa vam je jasno kakvih problema imamo s vodom. Zahvaljujući naporima Hrvatskog skijaškog saveza i akcijama dovođenja vode cisternama iz Zagorja, uspjeli smo pripremiti Crveni spust tako da je na njemu više od 60 centimetara snijega, a negdje i puno više – objašnjava Dragutin Žiljak, rukovoditelj Skijališta Sljeme.

Hrvatske boje na Sljemenu će 4. siječnja braniti Leona Popović, Iva Mišak, Saša Tršinski i Matilda Šola, a dva dana kasnije kada je na rasporedu muška trka, uz Ivicu Kostelića nastupit će i Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega.