ULAZIMO U PRAVO ZIMSKO RAZDOBLJE: 1. prosinaca klimatološki počinje zima

Meteorolog Nebojša Subanović odlučio je podijeliti informacije o vremenskim prilikama koje nas očekuju tijekom ovog tjedna

Iako nam najhladnije godišnje doba kalendarski stiže 21. prosinca, posljednjih nekoliko dana osjetili smo prave zimske temperature. Ovakva klimatološka situacija trebala bi se nastaviti i tijekom čitavog tjedna.

– Već u srijedu će doći do pogoršanja vremena i porasta naoblake, a u četvrtak nas očekuje kiša. Petak može donijeti i koju pahulju snijega tijekom jutra. U nizinama vikend može donijeti i pravi snijeg ili vrlo ozbiljnu susnježicu. Međutim, vikend je još daleko. Ulazimo u pravo zimsko razdoblje, ali trebamo imati na umu kako klimatološki zima počinje 1. prosinca – rekao je meteorolog Nabojša Subanović.

Sljeme se već bijeli, tako da će vikend biti kao stvoren za izlet uz sanjkanje.

– Teško je reći hoće li se snijeg koji će do kraja tjedna pasti na Sljemenu i zadržati, jer ne znamo hoće li idućeg vikenda ponovno zatopliti.. Tijekom vikenda će ga sigurno biti, pa ćemo se moći i sanjkati – dado je Subanović.

Iako smo ga upitali za dugoročnu vremensku prognozu, Nebojša Subanović navodi kako nije njihov ljubitelj. Riječ je o okvirnim prognozama koje se rade po modelu odstupanja od klimatološkog prosjeka. Tako uvijek postoji mogućnost pogreške.