U Samoboru otvorena izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja

Povodom Dana planeta Zemlje, u Galeriji Prica otvorena je gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja 'Savršenstvo evolucije – Razotkrivanje'

Foto: Zagrebačka županija

Izložbu ‘Savršenstvo evolucije – Razotkrivanje’ otvorila je predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

– Fotografije s ove izložbe vjerno dočaravaju koliko je naša planeta s jedne strane savršena, a s druge krhka i ranjiva. Ovdje je dojmljivo spojena biološka baština i raznolikost s geobaštinom – rekla je Glasnović.

Autori izložbe su Nives Borčić Novak, Iva Mihoci, Ivan Razum i Petar Crnčan koji je prigodom otvorenja izložbe objasnio da se ideja za ovom izložbom rodila tijekom izlaganja jedne od najvrjednijih zbirki kukaca kornjaša Renea Mikšića u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju.

Naime, razgledavanje te vrijedne zbirke od čak 12 tisuća primjeraka kukaca od ukupno 1600 vrsta iz 118 država svijeta uz 120 primjeraka tipskog materijala je bilo omogućeno samo mjesec dana u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u Zagrebu. Stoga su autori odlučili fotografirati taj vrijedan postav te na taj trajniji način predstaviti izbor od 120 fotografija što većem broju ljudi.

Izložba se može razgledati do 5. svibnja.

 

* ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM