T-mobile grešku u sustavu naplatio korisnicima

Autor:: Dijana Ivandić 9/29/2011 14:07

Svakodnevno primamo sve više pritužbi naših čitatelja na telekomunikacijske operatere. Većinu njih muči to što svi do jednoga svoje greške naplaćuju korisnicima. Isti slučaj je i s našom čitateljicom V.P. (podaci poznati redakciji op.a.), koja je dugogodišnji pretplatnik T-mobilea Kako navodi, s njima nije do sada imala nikakvih problema, no u srpnju su prešli svaku mjeru.

Riječ je o tome da su se gospođi, kada bi pokušala obaviti telefonski razgovor, javljali šumovi zbog kojih je morala nekoliko puta nazivati istu osobu. Do tada su joj stizali mjesečni računi u prosjeku od 150 kuna, ali račun za srpanj došao je uvećan nekoliko puta. Naime, iznosio je čak 515 kuna koje je naša čitateljica bila prisiljena podmiriti.

Od službe za korisnike zatražila je da joj pošalju ispis brojeva na kućnu adresu, međutim, ona taj ispis ni do danas nije dobila. Ispostavilo se da je njen mobilni uređaj ispravan te su iz T-mobile priznali da su u to vrijeme oni imali poteškoća s mrežom. Tražila je da joj od iznosa oduzmu brojeve koje je nazivala više puta zbog šumova u telefonu, međutim to se nije dogodilo. Za kolovoz joj je račun također bio velik pa je i za njega tražila ispis. Međutim, njezin se zahtjev nije ispoštovao, nego su joj rekli kako će joj s oba računa oduzeti samo 60 kuna.

– Rekla sam im kako je moguće da mi sa 515 kuna računa oduzmu samo 60, ako sam do tada redovito imala račune na 150 kuna ? Kazala sam kako se ne slažem s tim i upitala sam ih jesu li mi uopće poslali ispis jer ja to izvješće još nisam dobila – žali nam se čitateljica.


Na kraju, čitateljica je bila prisiljena pristati na ponudu T-mobilea da joj umanje račun za 60 kuna, međutim nije htjela platiti 515 kuna. Tražila je od njih da joj dostave napismeno njene obveze u skladu sa stvarni stanjem, no i to su odbili.

– Oni meni napismeno ništa ne daju, a po ovim računima mogu me i dalje teretiti za ovaj iznos koji su, kako su mi rekli, prvo umanjili. Ta moja žalba ništa ne vrijedi, prošlo je dva mjeseca, a meni i dalje stižu opomene za neplaćene račune kao i trošak za te opomene – dodaje sugovornica.

Odlučila se za iznos računa od 515 kuna ponovno žaliti i kako su joj rekli, napraviti će to i pisanim putem. U međuvremenu stigla joj je poruka da joj je telefon isključen jer nije uplatila račun te napominju kako je trošak ponovnog uključenja dodatnih 60 kuna.

– Bez obzira što sam ih zvala, što sam išla u centar, što sam pisala i poduzimala sve potrebne mjere, ja nemam ništa napismeno i ništa ne mogu dokazati – razočarano nam prepričava naša čitateljica.

Više o ovom, ali drugim slučajevima gledajte večeras na Jabuci TV u emisji ZG Dnevnik koja se emitira u 18.40 sati.