Stojak bi ukinuo pokroviteljstva, Kosor HNS

Autor: Sarah Srdar 12/2/2014 0:53

Zbog smanjenja u Proračunu za iduću godinu, gradski zastupnici, baš kao i djelatnici Gradske uprave razmišljaju o tome koje stavke smanjiti i kako što bezbolnije ‘preživjeti’ 2015. godinu.

– Za pokroviteljstva Gradske skupštine predviđeno je 1.800.000 kuna. Ne vidim smisla da Skupština bude financijski pokrovitelj događanja, neka bude počasni pokrovitelj. Ta sredstva se mogu utrošiti u druge svrhe – smatra gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-Gradska skupština svake je godine pokrovitelj različitih događanja koja promiču kulturu, turizam, potiču građane na druženje i zajedništvo. O pokroviteljstvima odlučuju članovi Odbora za javna priznanja koji se sastaju kada građani, udruge ili institucije dostave molbu za sponzorstvom.

– Tomislav Stojak bi ukinuo pokroviteljstva, a ja bih ukinuo Hrvatsku narodnu stranku. Vidjet ćemo kome će se želja ostvariti – komentira Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine, a ujedno i predsjednik Odbora za javna priznanja.

Želja se vjerojatno neće ostvariti niti jednom od naših sugovornika jer kao što treba poticati političku raznolikost, tako treba i financirati, dok se to još može, intelektualna, kulturna, ali i vesela, društvena događanja koja će nas barem na trenutak odmaknuti od sve ‘crnije’ svakodnevice.