Što mislite o cijenama proizvoda na tržnici Dolac?

Dolac je na glasu kao jedna od najposjećenijih tržnica u Zagrebu, a na brojnim štandovima može se pronaći široka ponuda voća, povrća, mliječnih proizvoda i orašastih plodova. Svakoga jutra Dolac posjećuje veliki broj Zagrepčana, no neki od njih žale se na previsoke cijene.

– Skupo je, digli su cijene. Realno kad pogledam, sve je skuplje za kunu, dvije. Jučer je bilo limuna za 7 kuna, danas je oko 20, 25 kuna, tako da su dosta digli cijene – poručuje prolaznica na Dolcu.

– Neki jesu, ali ovi kod kojih ja idem su izvrsni, nisu dizali cijene, odlični su. Da imam pritužbe, ne bih išla kod njih – kaže jedna prolaznica.

Prodavači se također žale, no za njih je problem smanjen broj ljudi koji posjećuju tržnicu Dolac.

– Nema turista, a nema ni naših ljudi. Od početak korone pa sve dosad je jako slabo, prodaja je ove godine manje za 60 posto – žali se jedna od prodavačica.

– Ova sezona je daleko lošija nego prošlogodišnja. Nema ljudi, a kod nas je sve domaće. Prodaje se, no ne količinski koliko se prije prodavalo. Morali smo dići cijene zbog vremenskih uvjeta jer dnevno ide 9000 litara vode na povrće kod nas i to automatski diže cijenu proizvodu – istog mišljenja je druga prodavačica.

Prodavači se nadaju kako će bolja sezona krenuti kada se Zagrepčani vrate s godišnjih odmora i kada temperature budu nešto povoljnije za kupnju.

Mislite li da su cijene proizvoda na tržnici Dolac više u odnosu na prošlu godinu?

Loading ... Loading ...