Sportska dvorana u Bedenici napokon otvorena

Uz OŠ Bedenica Zagrebačka županija izgradila tri milijuna eura vrijednu sportsku dvoranu

FOTO: Zagrebačka županija

Uz OŠ Bedenica izgrađena je nova sportska dvorana vrijedna tri milijuna eura koju je u potpunosti financirala Zagrebačka županija. Nova dvorana neto je površine 1.510,45 m², a čine ju velika dvodijelna dvorana s teleskopskim tribinama s klupama i mala dvorana za gimnastiku, stoji u priopćenju Zagrebačke županije koje prenosimo u cijelosti.

Dobrodošlicu i puno sportskih uspjeha u novoj dvorani bedeničkim je školarcima poželio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. „Uz ne tako davno izgrađenu novu školu, a sada i dvoranu, Bedenica je dobila jedan europski standard, a u tom smjeru nastavljamo i dalje i to kroz projekte gradnje i dogradnje školskih objekata kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti“, rekao je Kožić, dodavši kako je dvorana u Bedenici dio ‘pandemijskog’ vremena gradnje kada je u cijelosti sredstvima Županije izgrađena i dvorana u Klinča Selima, nova osnovna škola u Luki, a značajno su dograđene škola i dvorana u Pušći.

FOTO: Zagrebačka županija

Načelnik općine Bedenica Slavko Cvrlja zahvalio je Zagrebačkoj županiji na financiranju kapitalnog projekta. „Dvorana u srcu općine Bedenica služit će generacijama učenika, ali i olakšati odgojno-obrazovni proces, bavljenje sportom i slobodnim aktivnostima, a itekako nas raduje da će i naše lokalne sportske udruge dobiti prostor za treniranje“, rekao je Cvrlja.

„Ne moramo svi biti vrhunski sportaši, ali baviti se sportom je zdravo i poželjno, a novom dvoranom u Bedenici stvoreni su svi preduvjeti za to“, poručio je izaslanik predsjednika Vlade RH, držani tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, dodavši kako je ovakvom investicijom Zagrebačka županija još jednom dokazala koliko joj je stalo do sporta.

FOTO: Zagrebačka županija

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Tomislav Okroša, ujedno i načelnik općine Dubrava poželio je svim učenicima puno uspjeha i dvoranu svakodnevno ispunjenu sportom, rekreacijom, smijehom i veseljem.

Izgradnja i konačno otvorenje školske sportske dvorane bio je dugogodišnji san učenika i djelatnika naše škole, ali i svih mještana općine te logičan nastavak nadogradnji školske zgrade. Zahvaljujem Zagrebačkoj županiji koja je omogućila da se taj san ostvari. Ponosan što će učenici i učitelji odsad imati kvalitetne uvjete rada te vjerujem da će dvorana potaknuti djecu i mlade na bavljenje sportom, jer je uloga sporta u njihovom fizičkom, mentalnom, ali i društvenom razvoju nemjerljiva“, rekao je ravnatelj OŠ Bedenica Krunoslav Ujlaki.

ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.

FOTO I TEKST: zagrebačka-zupanija.hr