Spoj književnosti i klupske glazbe u Sirupu

Klub Sirup nalazi se na adresi Donje Svetice 40.

Autor: Maja Gujinović 11/25/2009 13:09

Zanimljiv spoj elektronske glazbe i književnosti dogodit će se večeras, 25. studenog, u klubu ‘Sirup’ na Ravnicama gdje će se prezentirati ‘Energetski bljesak -putovanje kroz dance glazbu i rave kulturu’ novo izdanje nakladničke kuće Ljevak. Klupski rezidenti, će naime, kroz glazbu prezentirati povijesni razvoj klupske glazbe koja je tema knjige autora Simona Reynoldsa.

‘Energetski bljesak’ je esencijalna i nezaobilazna kronika jednog važnog glazbenog fenomena koliko i knjiga autorovih općih i teorijskih ideja o plesnoj kulturi, prožeta intervjuima iz zadnjih deset godina, a konstruirana i ispisana kao dijalog sa zamišljenim sugovornikom. Na gotovo 600 stranica knjiga nudi sve bitne fenomene vezane za razvoj ravea od osamdesetih godina do danas.

Autor Simon Reynols autor je nekoliko vrlo zapaženih knjiga o glazbi te stalni suradnik u New York Timesu, Observeru, Guardianu, The Wireu i drugim značajnim časopisima.

Također, svaki od posjetitelja će moći kupiti knjigu po cijeni od 159, 00kn. Svakom kupljenom knjigom ostvarujete mjesec dana besplatnog ulaza u klub Sirup uz dodatak da će prvih dvadeset sretnika na poklon dobiti i prigodnu majicu.