Satarom otjerala razbojnika s iglom i nožem

Autor: Boris Cvetković 12/7/2009 16:09

-.-Davor Hranjec-.-– Ušao je u dućan sa vrećicom u ruci, pristojno pozdravio te se sa 2 kile šećera vratio do pulta. Umjesto novca izvadio je nekakvu ceduljicu na kojoj je pisalo ‘Dajte novac i cigarete ili ću vas izbosti’. Prepala sam se i pozvala šeficu – ispričala nam je traumatičan događaj od subote Suzana Velčić, prodavačica u dućanu Marino Lučko u Grahorovoj ulici. 

Kako je shvatila što se događa, šefica je razbojniku ponudila svoj novac iz novčanika. Iako su mu djelatnice objasnile da odgovaraju za novac u kasi, drski se razbojnik silom htio dočepati utrška iz blagajne.

Suzana se od kase primaknula ljestvama na sredini trgovine, a zatim i približila golemoj satari koja je visila iznad pulta.

-.-Davor Hranjec-.-– Najprije sam ga htjela pogoditi ljestvama. Rekla sam mu da nema šanse da mu predam novac, a zatim sam pokazala na pult i rekla ‘Uzet ću ovu sataru i sasjeći ću te ako ne odeš’ – objašanjava dalje hrabra Suzana.

Šokirani se razbojnik tada okrenuo te uz prijetnju da će se ponovo vratiti pobjegao iz trgovine.

Nakon poziva policiji, službenici su ga uhitili u susjednoj uličici te kod njega pronašli iglu i nož koje djelatnice Marina dotada nisu vidjele.

Tomislav R. je zaradio kaznenu prijavu za još jedno razbojstvo koje je odradio 3. prosinca.

Uz istovrsnu je prijetnju tada upao u kiosk i novine u kojem mu je zaposlenica predala cigarete i novac vrijedne 5350 kuna.