Saša Mesić dostavila Heraku dio dokumenata

Autor: Sanjin ŠpanovićAutor:: Stjepan Marković 3/3/2010 8:27

Martina Horvat-.--.-Milan Bandić se prijavom protiv Saše Mesić zapravo osvećuje njezinom ocu, bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću, što ga nije podržao u kampanjiSaša Mesić počela je surađivati s Gradskim kontrolnim uredom koji provodi istragu u Termama Zagreb, no ne u potpunosti. Kako doznajemo iz krugova bliskih istrazi ona je poslala gotovo svu traženu dokumentaciju osim spisa o zapošljavanju četiri djelatnika i kupnji službenog automobila.

Razlog zašto ti dokumenti nisu dostavljeni je možda činjenica što su ih možda preuzele druge službe pa ih više Saša Mesić ni nema. Naime, nedavno je u Termama Zagreb bila Inspekcija rada te je moguće da su oni uzeli dokumentaciju vezanu uz zapošljavanje. Također uz Kontrolni ured zasebnu istragu provodi i Interna kontrola INA-e pa je moguće da su oni uzeli ugovore  o kupnji automobila. 

Saša Mesić je iako za to nije imala zakonske ovlasti potpisivala ugovore te trošila novac s računa Termi Zagreb. Prema statutu te firme za to je bilo potreban supotpis Davora Havraneka koji je bio drugi direktor kojeg je na to mjesto postavilo poglavarstvo Zagreba.

Bandić još je prošli tjedan DORH-u prijavio Sašu Mesić zbog zloupotreba položaja i ovlasti. Sada samo čeka da se DORH  javi pročelniku Kontrolnog ureda Mirku Heraku da preuzmu dokumentaciju te otvore vlastitu istragu.

Saša Mesić nije željela komentirati ove optužbe. U telefonskom razgovoru rekli smo joj da smo razgovarali s ljudima iz Kontrolnog ureda te bi htjeli čuti njezinu stranu priče rekla. Saša Mesić na to je odgovorila da nema šta dodavati te da pišemo ono što su nam oni rekli.