Prvi hrvatski sajam nogometa otvoren u Boćarskom

Prvi hrvatski sajam nogometa

Autor:: www.zagreb.hr 5/21/2010 16:30

Demonstracija nogometne tehnike poznatih igrača, treninzi nogometnih škola za različite pozicije nogometaša, prehrana sportaša, nogometna oprema, prostor za ljubitelje nogometnih igrica, štandovi hrvatskih prvoligaša poput Dinama, Zagreba, Hajduka i ostalih, te mnoštvo drugih zanimljivosti očekuju posjetitelje koji od 21. do 23. svibnja posjete Boćarski dom gdje se, u sklopu Dana Grada Zagreba, održava Prvi hrvatski sajam nogometa. 

Sajam je prvenstveno namijenjen obiteljima i mladima, ali i svim rekreativnim i profesionalnim igračima te navijačima, a želja organizatora je popularizirati obiteljski pogled na nogomet, te obiteljsko druženje kroz i s nogometom. 

Prvi sajam ovakve vrste, koji se održava u organizaciji tvrtke Expo vizija i Koncertne direkcije Zagreb, u petak je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasivši značaj ovog projekta i njegov pozitivan utjecaj na popularizaciju nogometa, hrvatskog sporta broj jedan.

Gradonačelnik se osvrnuo i na problematiku sprječavanja nasilja na našim stadionima, a tom temom bavit će se i međunarodna konferencija Sport i nasilje u Europi koja se, u sklopu Sajma, a u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Agencije za odgoj i obrazovanje, te MUP-a, održava u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski. 

Ulaz na Sajam je besplatan, a osim brojnih predavanja i aktivnosti vezanih uz nogometnu igru, posjetitelje u subotu očekuje i regionalno freestyle prvenstvo, te mini malonogometni turnir koji je na rasporedu u nedjelju.