Prijatelji životinja šokirali prolaznike

Reakcije gotovo svih prolaznika na ideju roštilja sa psećim mesom bile su jednake

Aktivisti Prijatelja životinja šokirali su velik broj prolaznika Cvjetnoga trga nudeći degustaciju „psećega mesa”. Naime, na popularnom zagrebačkom trgu širio se miris mesa s roštilja, a plakati i leci na prigodnom štandu ukazali su da roštiljaju meso, i to meso – psa.

Na reklamama se mogao vidjeti natpis „Elwood’s organic dog meat”, koji je upućivao da nude ukusno meso psa organskog podrijetla. Naravno, nudili su veganske burgere, a cijela „podvala” bila je poticaj prolaznicima da se zapitaju zašto im nije u redu pojesti burger od psa, ali jedu meso jednako inteligentnih i svjesnih životinja poput svinja i krava.

„Reakcije gotovo svih prolaznika na ideju roštilja sa psećim mesom bile su jednake – šok, nevjerica, zgražanje i pokušaj uvjeravanja da to nije etično. Posebno su se zgrozili oni koji su prolazili sa psima. Kada smo im ukazali na činjenicu da mogu živjeti bez svjesnog izazivanja patnje i ostalim životinjama, brzo su nam oprostili i prihvatili našu degustaciju kao neslanu šalu u svrhu edukacije, ” izjavili su Prijatelji životinja.