Prihvaćena Odluka o investicijama u školstvu

Autor:: R.I. 2/22/2011 16:35

Na sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije jednoglasno je prihvaćena Odluka o investicijama u školstvu temeljem koje će se za sedam kapitalnih projekata u školstvu sredstva osigurati uzimanjem kredita. Radi se o dogradnji Područne škole Rakitje i Područne škole Nespeš, izgradnji Osnovne škole Klinča Sela, izgradnji sportskih dvorana pri OŠ Ante Kovačić iz Marije Gorice, OŠ Luka te OŠ Pavao Belas iz Brdovca, kao i sanaciji krova OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog.

Zagrebačka županija trenutno nema nikakvih kreditnih zaduženja

Zagrebačka županija u ovoj godini sudjeluje u navedenim investicijama s 13.557.306,00 kn, od kojih će se 10 milijuna kuna osigurati zaduživanjem kod poslovne banke. U realizaciji pojedinih investicija sudjeluju i jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Podizanjem kredita osigurat će se izgradnja planiranih objekata, a nove građevinske aktivnosti osigurat će i nova radna mjesta. Prihvaćenjem ove odluke, Županijska skupština ovlastila je župana da provede postupak javne nabave za pribavljanje financijskih sredstva uzimanjem kredita. -.-Tv Jabuka-.-Osnovna škola, Klinča sela

Donesena je i odluka o potpisivanju ‘Hrvatske deklaracije Srednjeeuropskog transportnog koridora CETC-ROUTE 65 – Podupiranje europskog regionalnog razvoja’ koja se temelji na deklaraciji ‘Politička deklaracija o stvaranju Centralnog europskog transportnog koridora’ prihvaćenoj 2007. godine u Bratislavi. Koridor polazi iz Švedske i prolazi teritorijem Poljske, Češke, Slovačke i Madžarske, te završava u Republici Hrvatskoj, točnije u luci Rijeka. Osnovni smisao suradnje je poticanje gospodarskog rasta i društveno spajanje područja povezanih koridorom.

Prihvaćeno Izvješće o radu župana

Skupština je prihvatila Izvješće o radu župana za drugu polovicu 2010. godine. Također, na sjednici je prihvaćeno više odluka vezanih uz razrješenje i imenovanja članova školskih odbora te je dano nekoliko prethodnih suglasnosti na odluke o izmjenama i dopunama statuta pojedinih škola s područja županije. Županijska skupština od danas ima novog člana, Marijana Lukšića iz Samobora, koji je danas prisegnuo, nakon što je Zdravo Režek podnio ostavku na mjesto člana Skupštine.

Za vrijeme aktualnog sata vijećnici su postavljali pitanja o županijskim projektima namijenjenim zapošljavanju, kirurškoj ambulanti u Samoboru, te izgradnji škola Kerestinec i Klinča Sela. Nekoliko pitanja bilo je vezano uz stanje županijskih cesta, izgradnji vodovoda Zagreb-Istok, kao i korištenju obnovljivih izvora energije.