Povratak Kristana nadahnuo Medvjede za pobjedu

Autor: H.K. 10/22/2011 14:34

Povratak Roberta Kristana očito nije mogao doći u bolje vrijeme za hokejaše Medveščaka. Popularni Lix vratio se na gol nakon višemjesečnog oporavka zbog teške ozljede te vrlo brzo potvrdio ono što većina hokejaških zaljubljenika već odavno zna – Medveščak je s njim potpuno drugačija momčad.

Medvjedi su nakon šest uzastopnih poraza u hokejaškoj EBEL ligi napokon uspjeli prekinuti taj crni niz i svladati Graz u gostima s više nego uvjerljivih 6:1.

Ključni trenuci utakmice dogodili su se početkom posljednje trećine kada su Zagrepčani postigli čak četiri od svojih ukupno šest golova.

Junak pobjede zasigurno je bio i povratnik Robert Kristan koji je skupio 28 obrana, dok su se gostujući strijelci ravnomjerno raspodjelili – po jedan pogodak postigli su Trukhno, Kostović, Morency, Kinasewich, Naglich i Zanoski.

Posve razumljivo, jedan od junaka pobjede, Robert Kristan, nije skrivao zadovoljstvo nakon toliko priželjkivanog povratka na led.

– Odličan je osjećaj biti ponovo na ledu i igrati utakmice, a i dečki su mi puno pomogli. Bila je ovo jako dobra utakmica. Svi smo igrali onako kako smo već pokazali da možemo – sretan je bio Kristan.

Ruski napadač Vjačeslav Trukhno već neko vrijeme pokazuje kako će biti pojačanje za Medvjede. U Grazu je postigao gol, a napokon su se sve kockice posložile u zagrebačkim redovima, što je ovaj put bilo dovoljno za pobjedu.

– Prve dvije trećine igrali smo dobro, a i oba golmana su branila dobro. No, u drugoj trećini Kristan je bio odličan. U posljednjoj smo napravili veliki pritisak na Grazere. Nismo im dali priliku da realiziraju šanse, kojih nije ni bilo previše, i odigrali smo naš sistem igre s četiri linije – izjavio je igrač Medveščaka.