Posla preko glave: Skupštinare čeka preko 70 točaka dnevnog reda

Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba održat će se 10. rujna s početkom u 9 sati.

Foto: Zagrebancija.com

Nikad više posla za gradske zastupnike. Milan Bandić i njegovi pročelnici, kao i Uprava Zagrebačkog holdinga i neki zastupnici pred Predsjedništvo Gradske skupštine iskrcali su čak 70 točaka dnevnog reda, a u najavi ih je još 14.

“Definitivno će ovo biti maratonska sjednica koja će se nastaviti i onaj sljedeći tjedan. No, dogovorili smo se da ćemo pokušati sažeti neke točke, odnosno povezati one koje će biti slične tematike kako bi što brže mogli raspravljati i na odborima i na samoj sjednici”, rekao je Renato Petek nakon sjednice Predsjedništva.

Njegov Klub Nezavisnih zastupnika uputio je dva svoja prijedloga za raspravu.

“Imamo točku vezanu za požare koji su bili učestali. Konkretno, pet požara na području CIOS-a u šest godina. Tražili smo konkretan izvještaj o tome što je Grad Zagreb poduzeo i može li nešto poduzeti kako bi prevenirao takve situacije koje se očito tiču sigurnosti koja je upitna. Druga točka koju predlažemo je prodaja gradske imovine, točnije imovine koju prodaje Zagrebački holding. Oni su sada raspisali natječaj za prodaju imovine u vrijednosti preko 200 milijuna kuna. Tražili smo da vidimo kako je došlo do te odluke, što se i zašto prodaje”, istaknuo je Petek.

Na dnevnom redu je niz izvješća uobičajenih za ovo doba godine, od onog o radu gradonačelnika do izvršenja proračuna, a HDZ-ovci zasad nemaju u planu komentirati dnevni red. Prvo žele dobro proučiti materijale.

“Materijali su u dolasku, a tek nakon što ih proučimo, moći ćemo nešto konkretnije reći. S obzirom na to da će sjednica trajati nekoliko dana, dobro ćemo se pripremiti”, komentirao je Kazimir Ilijaš.

Bila je ovo prilika za prokomentirati odnose stranke Milana Bandića i HDZ-a.

“Mi imamo projektnu koaliciju, pa ćemo tako podržati sve one prijedloge koji idu u korist građana. One koje smatramo da nisu dovoljno dobro obrađeni, da nisu adekvatni, nećemo podržati”, rekao je Ilijaš.

View this post on Instagram

Mediji Ususret Gradaskoj skupštini 10.09.2020. !

A post shared by Kazimir Ilijaš (@kazimir.ilijas) on

Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba održat će se 10. rujna s početkom u 9 sati, a njen prijenos, kao i uvijek, možete pratiti uživo u programu Jabuke TV.