Popio 2 boce vina i napuhao ‘samo’ 0,31 promila

Autor: Boris Cvetković 11/15/2009 16:13

– Ma evo dečki, reći ću vam iskreno. Popio sam 2 boce vina i pivo oko 1 popodne. Nakon toga sam se dobro nažderao, rastrijeznio i sad sam dobar – izjavio je vozač VW Caddy-a, koji je sekundu ranije napuhao ‘samo’ 0,31 promil.

Naime, vozač službenog auta jedne pivske tvrtke, sa velikom bocom naljepljenom preko prtljažnika iz auta je izašao vidno uznemiren. Na pitanje je li nešto popio, odmah se počeo izvlačiti kako je riječ samo o pivici te priupitao mora li baš puhati.

Nakon par dugih sekundi strepnje Draeger izbacuje samo 0,31. Vozač u prvom trenu ne vjeruje što vidi, a zatim trenutno mjenja raspoloženje.

– Ma živili vi meni dečki! Baš sam krenuo na svadbu, a vozačka mi treba zbog posla. Znao sam da tu stoje, ovdje je svaki vikend akcija, ali osjećao sam da sam se već rastrijeznio – izjavio je presretni vozač.

U Martinjskoj akciji reporteri Zagrebancije proveli su sa prometnim službenicima razdoblje od 22 do 00,30 sati u noći sa subote na nedjelju.

>> POGLEDAJ FOTOGALERIJU POLICIJSKE OPHODNJE U POTRAZI ZA PIJANIM VOZAČIMA

Većina od oko 50-ak zaustavljenih vozača imala je 0,00 promila.

Policijski su službenici izjavili da je to dobar znak koji je rezultat dugogodišnjeg rada.

Broj pijanih za volanom itekako utječe na broj poginulih na asfaltu, objasnili su.

Veliki dio puhača izjavio je da im je Martinje u podsvijesti drugi naziv za Draeger, a nerijetke su bile slike u kojima 3 ili 4 dečka vozi cura.

Puhanja nisu bili pošteđeni niti vozači taksija.

– Svaki vikend idemo s taksijem. Nas trojici je to 50 kuna po osobi. To je puno jeftinije nego izgubiti vozačku, a imamo i svog taksista kojeg zovemo svaki vikend. Jedino što žalimo je što nismo u Rijeci ili Novom Sadu gdje je cijena taksija prilagođena standardu – izjavio je jedan od trojice mladića od 20 godina, koji su se jučer taksijem zaputili u Lake City.