Oporbeni zastupnici protiv održavanja online sjednice Gradske skupštine

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika zagrebačke Gradske skupštine Renato Petek izjavio je konferenciji za medije da se oporbeni klubovi ne slažu s odlukom da se iduća sjednica koja je zakazana za 27. listopada, održi online

Renato Petek, gradski zastupnik, Foto: Ivan Novosel

Uoči 37. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, članovi Kluba nezavisnih zastupnika komentirali su odluku da se sjednica održi online.

-Smatramo da ipak, bez obzira na ozbiljnost situacije, možemo poštivati sve mjere, a bilo bi važno da građani mogu lakše pratiti sjednice, ako može Sabor, zašto ne može Skupština? – pitao se gradski zastupnik Renato Petek.

Dotaknuli su se i teme financijske situacije Grada Zagreba.

-Gradonačelniku se dogodio potres i pandemija na loše upravljanje od prije te su narasli troškovi jer se ne mogu prikupljati prihodi kao prije, a prethodni dug se nakuplja- izjavila je gradska zastupnica Marijana Sumpor.

Klub nezavisnih zastupnika na sjednici 27. listopada, svojim prijedlogom zaključka koji je na dnevnom redu, želi zadužiti gradonačelnika da podnese detaljno izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba za razdoblje od 2018. do 2023. godine.