Spektakularnom završnicom okončano treće izdanje Zagreb Winter Cupa

87 ekipa borilo se mjesec dana za trofeje, a finalni dan u SC Lučko ponudio je fenomenalan futsal pred prepunim tribinama

Osvajanjem trofeja Rost Športa u kategoriji do 17 godina, Playbox-Rudeša do 19 godina te ŽMNK MC Plus u ženskoj kategoriji završen je MC Plus Zagreb Winter Cup, turnir koji se igra po futsal pravilima, a koji je u svom trećem izdanju nadmašio sva očekivanja. 87 ekipa borilo se mjesec dana za trofeje, a finalni dan u SC Lučko ponudio je fenomenalan futsal pred prepunim tribinama.

Prvog pobjednika saznali smo na U-17 turniru. Rost Šport s jedne stane predvođen Mislavom Kodrnjom te Trnava s druge strane na čelu s Ivanom Penavom pokazali su da su zasluženo došli do finala. Nije moglo bolje početi za Rost Šport koji u prvom napadu dolazi u vodstvo preko najboljeg strijelca turnira Kodrnje. Nakon nekoliko prilika s obje strane Kodrnja opet pokazuje svoje golgeterske sposobnosti i povećava prednost na 2:0. Penava je pogodio za smanjenje rezultata, no bilo kakvu dilemu oko pobjednika riješio je Ivica Crnogorac u završnici utakmice i veliko slavlje moglo je početi.

Veliko finale ženskog futsal turnira bila je prava poslastica za sam kraj natjecanja. Dvoboj MNK Futsal Super Chicks iz Poličnika kraj Zadra i ŽMNK MC Plusa iz Stupnika ponudio je pravu dramu jer je odlučen tek u šestoj seriji šesteraca. No, do šesteraca su akcije frcale na sve strane. Monika Conjar i Anela Lubina bile su glavni aduti Chiksica, dok su s druge strane prijetnje dolazile od Gabrijele Gaiser, Izabele Lojne, Anite Strake i ostalih. U vodstvo su došle Chiksice golom Lubine.

Ovime je spušten zastor na treće izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa. Sva finala emitirat će se u snimci na SPTV-u, a organizatore veseli i ovogodišnji interes HNTV-a za promocijom ovoga turnira. Za organizatore nema odmora jer su već započeli s pripremama za naredno izdanje Zagreb Winter Cupa, a ljestvicu koja je ove godine postavljena bit će iznimno teško nadmašiti.