`Nijemci´ Vori, Lac i Duvnjak razmontirali Zagreb

Autor:: Tin Jandrašek 3/8/2010 9:08

-.-Dalibor Urukalovic/ PIXSELL-.-Kako je bilo i najavljivano, u Zagreb Arenu došlo je 15-ak tisuća navijača, no nisu uspjeli pomoći Zagrebašima da naprave podvig i pobijede Hamburg. Cijelu su utakmicu domaći rukometaši morali hvatati rezultat, a naši ‘Nijemci’ u dresovima HSV-a Vori, Lacković i Duvnjak otežavali su im posao na svakom koraku.

Lac: Držali smo igru od početka do kraja

– Ušli smo maksimalno u utakmicu i držali igru od početka do kraja – započeo je Lac, te dodao kako mu je lijepo bilo igrati u prepunoj Zagreb Areni.

– Zagreb je u drugom dijelu bio opasniji kada su unijeli više agresivnosti u igru i to bi im trebao biti pokazatelj kako nastupiti u osmini finala – završio je Blaženko Lacković.

Balić predviđa Barcu u osmini finala

Inače, ždrijeb parova osmine finala održat će se u utorak, a Zagreb može izvući Čehovske Medvjede, RN Löwenom ili Barcelonu.

– Imam osjećaj da ćemo izvući Barcu – rekao je Ivano Balić odmah nakon utakmice, koja je po njegovom mišljenju bila kvalitetna no kako je nedostajalo sreće za neki bolji rezultat.

Najmlađi Hrvat u dresu HSV-a Domagoj Duvnjak složio se s Balićem kako su imali i malo sreće, no to po njegovom mišljenju nije bilo presudno.

-.-Dalibor Urukalovic/ PIXSELL-.-Domagoj Duvnjak i Ivano BalićDuvnjak: Zagreb ima strašnu ekipu i još imaju puno toga za reći u Ligi prvaka

– Kontrolirali smo utakmicu od prve do zadnje minute i zasluženo smo pobijedili. Zagreb ima strašnu ekipu i još imaju toga za reći u Ligi prvaka, pogotovo kada im se vrati Tonči Valčić – izjavio je Duvnjak.

Domaći Manuel Štrlek najveći problem vidi u tome što se njegova momčad nije držala zacrtanog plana protiv Hamburga.

– Nismo igrali na početku kao što smo se dogovorili. Primali smo glupe golove i sami smo si krivi za poraz – rekao je Štrlek, dok je među najnezadovoljnijima bio sigurno trener Zagrebaša Senjanin Maglajlija.

Opet blizu, a tako daleko

– Opet smo bili blizu, a tako daleko – započeo je trener te nastavio.

– Velika je razlika u kvaliteti Zagreba i Hamburga koji je demonstrirao kako igraju vrhunske momčadi. Mi smo ih pokušali uhvatiti na krivoj nozi ali nismo uspjeli – izjavio je Maglajlija koji se osvrnuo na jedan bitni faktor, a to je publika.

– Ambijent od 15 tisuća navijača može samo motivirati iskusnu momčad poput Hamburga, dok je za naše mlađe i neiskusne igrače on bio čak i opterećenje. Prvih 15-ak minuta lutali smo u obrani koja je bila katastrofalna. Nismo uspjeli složiti obranu i napad da funkcioniraju zajedno – rekao je trener Zagreba Senjanin Maglajlija, te na kaju dodao kako će za osminu finala još trebati poraditi na igri.

>> FOTOGALERIJU S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE