Nasmijani zakoračite u proljeće i osvojite svijet

Sarah Srdar

Autor: Sarah Srdar 3/3/2013 9:21

Nakon tri mjeseca smrzavanja na niskim temperaturama i nezapamćenih količina snijega, konačno nam se osmjehnulo sunce. Ovog vikenda centrom grada bilo je nemoguće probiti se, jer kao da se cijeli Zagreb sjatio na špicu. Gdje se izlazilo i skijalo, koji dobar film igra u kinima, ali i što će se nositi ovog proljeća, sve su to teme o kojima su Zagrepčani razglabali uz kavu.

No, nažalost, prema vijestima koje čujemo, ne čeka nas baš tako sjajna bliska budućnost. U našoj zemlji to nije ništa novo, reći će mnogi. Novca i dalje nema, broj nezaposlenih raste, a ozbiljne investitore još uvijek čekamo.

Ipak, ženama, posebno onim mlađim, glavna preokupacija je kako se pripremiti za ljeto i skinuti višak kilograma nakupljen zbog prejedanja bakinim kolačićima i finom maminom zimnicom. Stoga vas odmah upozoravam da ni od mene nećete saznati novi, još neotkriveni recept.

Dukan dijeta ili sam dovoljno lijepa?

Čak i klinci u vrtiću primjećuju da su mršaviji ili deblji od drugih. U đačkim danima zbog toga postaju meta uvreda, a onda i, najčešće djevojčice, krenu na svoju prvu dijetu. Ona, naravno, započinje u ponedjeljak, a roditeljima se, često, sramimo reći što smo naumili.

Tu prvu dijetu vrlo brzo i zaboravimo, jer do fakulteta ili zaposlenja, već smo isprobali i Atkinsonovu i UN, i ‘davili’ se u čarobnoj juhi i pili zelene čajeve. 

U svom tom zbrajanju kalorija, razmišljanju kada treba pojesti kuhano jaje ili popiti točno 2 dl ‘obične’ vode, zaboravljamo na ključan faktor – kretanje. Bez vježbe, nema ni zapanjujućih rezultata.

A upravo vrijeme koje je pred nama, pruža bezbroj mogućnosti. Na posao krenite biciklom – barem ćete se poštedjeti nervoze koju vam stvaraju kontrolori u tramvajima i autobusima. Poslijepodne, umjesto na kavu, s prijateljima prošećite savskim nasipom, a vikendom ne morate ni izaći iz kuće. Ožujak u koji smo zakoračili je idealno vrijeme za proljetno čišćenje, pa ćete i pranjem prozora ili ormara, uspješno reći pa-pa toliko mrskim kilogramima. 

Proljeće uvijek donosi novi početak

Svaka žena lijepa je na svoj način. Samo neke to tek trebaju spoznati. Ako nemamo sjajan ten, možda imamo divnu kosu. Ako se borimo s nekoliko kilograma viška, nekome će se svidjeti naš osmijeh. Sreća i zadovoljstvo nama samima, koje dolazi iznutra, čak će i one najveće kritičare našeg lika, ostaviti bez teksta.

Proljeće uvijek donosi novi početak, a sitnice znače puno. Novim hlačama ili majicom otjerajte ove sive oblake. Nabacite na sebe najljepši osmijeh i svaki kompliment koji primite značit će vam više od jednog kilograma manje. Naoružajte se optimizmom i osvajajte svijet oko sebe!