Nakon pola godine ulica Jankomir puštena u promet

Puštanje u promet ulice Jankomir

Autor: Stephanie Pojatina 8/14/2013 17:50

Obnovljeni dio Jankomirske ceste otvoren je nakon pola godine rekonstrukcije i izgradnje te prometnice na dijelu od Šoljanove ulice do Ljubljanske avenije. Svih 600 metara, koliko je dugačka nova cesta, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić propješačio je sa suradnicima.

– Nakon Šoljanove ulice koju smo pustili u promet prije tri tjedna u duljini od 750 metara, s novim rotorom, sada je u promet pušten i obnovljeni dio Jankomirske ceste. Dečki su naporno radili i napravili izvrstan posao – rekao je gradonačelnik.

Izvedena je nova kolnička konstrukcija s nogostupima, kanalizacija, vodovodna instalacija, javna rasvjeta te hortikularno uređenje, a gradonačelnik je posebno istaknuo i novu biciklističku stazu.

– Svaka ulica, ako je moguće, zaslužuje imati kvalitetnu biciklističku stazu. Biciklističke staze, poput ove, postale su standard zagrebačkih prometnica i dalje ćemo se truditi postaviti ih gdje god je to izvedivo – naglasio je Bandić.

Pomoćnik pročelnika za ceste Milan Rendulić izvijestio je kako su u Zagrebu ovo ljeto krenuli sa spajanjem Radničke ceste s nadvožnjakom tako da će istočni kolnik biti dovršen do kraja ove godine, a preostali dio do proljeća 2014. Od ostalih radova, izdvojio je i one u Cesarčevoj i Bakačevoj ulici gdje se trenutno rekonstruira komunalna infrastruktura.