Nakon dvogodišnje pauze za vikend velike izložbe pasminskih mačaka

Izložbe u organizaciji Saveza felinoloških društava Hrvatske održavaju se u subotu i nedjelju, 4. i 5. prosinca u King Crossu Jankomir

Foto: Press materijal

Posjetitelji će imati priliku vidjeti preko 120 mačaka čak 16 pasmina. Bit će predstavljene Egzotična i Perzijska mačka, Ragdoll, Sveta Birma, dugodlaki Američki kurl, Maine coon, Neva maskerada, Sibirska mačka, dugodlaki Selkirk Rex, Bengalska mačka, Britanska dugodlaka i Britanska kratkodlaka mačka, Sfinks, Burmanska, Ruska plava i Domaća dugodlaka mačka.

– Ovo je izvrstan odaziv uzgajivača s obzirom na trenutnu situaciju jer je primjerice
prije nekoliko tjedana Beč na izložbi imao tek 102 mačke. S obzirom da je ovo nakon dvogodišnje pauze naša prva izložba imat ćemo proglašenje National Winner, odnosno Nacionalne pobjednike za 2019. godinu, najuspješnijih 12 mačaka i najuspješnije uzgajivačnice u zemlji u godini prije pandemije. Tijekom godine mačke su skupljale bodove prema rezultatima na izložbama u zemlji i inozemstvu i na kraju godine se na temelju rezultata proglašavaju najljepši mačić, kastrat i uzgojna mačka u svakoj od četiri kategorije – objasnila je tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović.

Na izložbi će, između ostalih, biti prisutan i Nacionalni pobjednik tri godine zaredom,
Maine Coon mačak Hunter’s Enigma Zucchero, koji je laskavu titulu ponio već 2017. i 2018. godine, a sada ju je osvojio i za 2019. godinu.

Izložbe će za javnost biti otvorene u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati uz besplatan
ulazak za sve posjetitelje. Najatraktivniji dio programa oba dana je Best in Show, odnosno
proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će oba dana započeti u 16 i 30 sati.