Najbolji hrvatski i europski automobilisti u Areni

Juraj Puškar

Autor: 12/4/2012 15:17

Ove subote u zagrebačkoj Areni bit će održano automobilističko natjecanje koje bi trebalo dati odgovor na pitanje tko su najbolji vozači. Kako je rekao jedan od organizatora, Juraj Puškar, često se među vozačima vode rasprave tko su bolji vozači: relijaši, brdaši ili vozači na pistama.

-.--.natjecanje će se održavati po kup sisemu, na način da dva vozača kreću u isto vrijeme, brži nastavlja natjecanje dok sporiji ispada– Budući da će se voziti na kratkoj stazi, i svi će imati iste automobile i uvjete, presudna će biti samo spretnost i vještina – kazao je Juraj Puškar te dodao kako vozači nemaju pravo na pogrešku ako žele osvojiti prvo mjesto.

U Zagreb stiže 16 europskih prvaka

Samo natjecanje je zamišljeno na način da dva vozača startaju u isto vrijeme u istim tipovima automobila te voze stazu koja je duga 400 metara. Bolji nastavlja natjecanje, dok sporiji ispada. Kup sistemom dolazi se do pobjednika. 

U Areni će biti održana tri natjecanja: nacionalni kup u kojem će sudjelovati 22 vozača, internacionalni kup u kojem će sudjelovati 16  europskih prvaka koji dolaze iz Italije, Austrije, Njemačke, Slovačke, Mađarske, BiH, Srbije, Turske, Makedonije i Češke, te hrvatski nacionalni junior kup u kojem će biti deset mladih nada hrvatskog automobilizma. Na kraju će pobjednik hrvatskog seniorskog natjecanja vještinu i spretnost odmjeriti s pobjednikom europskog natjecanja.

– Organizatorima skidam kapu i iskrene čestitke. Istina je da hrvatska zaslužuje ovakav spektakl i napokon će publika na jednome mjestu  imati priliku upoznati svjetske, europske i hrvatske automobiliste – rekao je Niko Pulić te nastavio:

– Do sada sam bio na tri ovakva događaj, u Bologni, Monzi i Stuttgartu. Kada sam vidio te spektakle iznimno sam ponosan da se tako nešto održava u Hrvatskoj.

– Uzmemo li u obzir kako ovakva natjecanja na svjetskoj razini već postoje, a da Europa u tom pogledu zaostaje, velika je čast svim vozačima i ponosni smo što je upravo Zagreb domaćin ove manifestacije -zaključio je Juraj Šebalj, višestruki prvak u rallyju.

Posjetitelji će, osim samog natjecanja, imati priliku unutar zagrebačke Arene razgledati mnogobrojne natjecateljske automobile, opremu i proizvode svjetskih poznatih proizvođača i izlagača iz zemlje i inozemstva.