Meić: Predsjednik GO SDP-a ne bi trebao lagati

Jurica Meić

Autor:: Gorana Banjeglav 5/28/2010 12:13

– Nije dobro kad predsjednik naše stranke u gradu krene u mandat s lažima, za sva pitanja iz videa pouzdano znam da je odgovor Davor Bernardić, osim pitanja vezano za hotelijera – napisao je na svom Facebook profilu Jurica Meić, predsjednik SDP-ove gradske izborne komisije, a potom je podnio ostavku na tu dužnost.

-.-Photo: Anto Magzan/PIXSELL-.-Davor BernardićNaime, Meić se u svom statusu na Facebooku nadovezao na videosnimku koju je na YouTubeu objavio već poznati kritičar političke scene Bijesprvi. U videu se veoma oštro napada Davor Bernardić, koji je u prvom krugu izbora za šefa zagrebačke organizacije SDP-a odnio pobjedu.

Na pitanje zašto je na svom profilu napao Bernardića, Meić nam je kratko kazao: ”Sve je rečeno u mom komentaru”.

– Ne mislim da predsjednik Gradske organizacije SDP-a treba lagati – dodao je.

Na pitanje zašto se onda odlučio na ostavku, Meić nam je rekao kako su neke njegove stranačke kolege taj njegov čin shvatile kao pristran.

Meić: Iznošenje činjenica ne može biti nekome u prilog ili protiv nekoga

– Makar ja ne mislim da iznošenje činjenica može biti nekome u prilog ili protiv nekoga. Nisam htio dovesti u pitanje demokratičnost izbornog procesa, koji je bio sjajan – kazao je Meić.

Podsjetimo, Bijes prvi je u srijedu objavio video u kojemu prikazuje Bandićevu ”metamorfozu” u Bernardića, koje ga je nazvao ”Milan Bandić 2.0”.

– Tko to sjedi na Bandićevom mjestu u Saboru? Tko je za lovu polagao tuđe ispite na prometu? Tko je znanstveni novak, a predstavlja se kao asistent? Kome Nedžad Haznadar dogovara intervjue? Kome Bandićevi operativci vode kampanju? Koga to financira ”ugledni” (Bandićev) hotelijer? Tko je svoju curu zbrinuo u nabavi ZG Holdinga, kod Bandićeve ”prijateljice”? Tko to žali što kao zastupnik zarađuje manje nego dok je radio za Bandića? Tko to učestalo gostuje na Kikaševoj Z1? Tko je pitao Bandića prije nego se kandidirao? – pitanja su koja je neposredno prije drugog kruga izbora šefa zagrebačkog SDP-a postavio Bijes prvi.