Kregar i Kovačević zajedno na izborima za Sabor?

Josip Kregar

Autor: Sanjin Španović 5/2/2011 16:30

Iako je izašao iz HSP A.S. Pero Kovačević ne odustaje od političke karijere. U stranke se, doznajemo, ne misli više učlanjivati već želi pokušati kao nezavisni kanditat. U kuloarima se spominje i mogućnost da na izbore izađe zajedno sa još jednim nezavisnim kanididatom – Josipom Kregarom, potpredsjednikom Skupštine.

-.-Zagrebancija-.-Pero KovačevićIako je jedan pripadnik ljevice, a drugi krajnje desnice, njihova suradnja ne treba čuditi obzirom da su obojica i vijećnici u gradskoj četvrti Trnje gdje sa svojim zastupnicima tvore većinu i lako mogu raditi probleme SDP-ovom predsjedniku VGČ Ivanu Bari. No, njih dvojica u dobrim su odnosima sa gradskim SDP-ovcima s kojim su se ujedinili u borbi protiv Milana Bandića te se o tome ni ne pomišlja, već se sve odluke donose više manje jednoglasno.

O suradnji iznimno zagonetno

Po mnogim istraživanjima najpopularniji političar u Zagrebu, kada je o kandidatima za gradonačelnika riječ, Kregar se u kampanji misli najviše baviti područjem Ogulina odakle je rodom i gdje procjenjuje da ima jednaku popularnost kao i u četiri izborne jedinice na području Zagreba. Zbog toga bi Pero Kovačević vrlo lako mogao nositi prvu izbornu jedinicu, centar Zagreb gdje bivši pravaš ima vrlo veliku popularnost.
Osim Kovačevića, Kregar na listi vidi i Zvonka Makovića i svoje ostale gradske zastupnike, ali najavljuje još nekoliko jakih individualnih imena na svojoj nezavisnoj listi.

Obojica njih na pitanja o mogućoj suradnji odgovaraju iznimno zagonetno.

– Pero je aktivan i kvalitetan političar koji se nakon Sabora i Skupštine dokazuje i kao vijećnik gradske četvrti Trnje. No, ta opcija ne ovisi o meni – zagonetno je odgovorio Kregar.

– Uvijek mjesta za suradnju sa političarima poput Josipa Kregara. Lakše je urediti Hrvatsku kao pravnu i socijalnu državu sa ljudima koji nemaju stranačke stege – kaže nam Pero Kovačević.